כתיבת תוכן לאתרים ע"י בחירת כותב תוכן בהתאם לרמה הנדרשת לכם.

זקוקים לתוכן אינפורמטיבי פשוט, תוכן שיווקי או תוכן מורכב ברמת ראיון או כתבה? אני כאן למענכם. צרו קשר ונצא לדרך. ואם אתם כבר פה קבלו מדריך לבחירת כותבי תוכן.

כותבי תוכן

הבינו מה אתם צריכים לפני שאתם בוחרים כותב תוכן.

כדי למנוע בעיות ותקלות מול כותבי תוכן, חשוב מאוד להגדיר קודם כל את מטרת התוכן שלכם. כך תבינו מה רמת הכתיבה הנדרשת, כמה הוא יעלה לכם ואיזה סוג כותב צריך למצוא לטובת הפרויקט.

בוקר אחד התקשר אלי לקוח שהתעניין לגבי כתיבת תוכן לאתר שלו (שירות שאני מספק מידי פעם כשיש לי זמן פנוי). הוא אמר לי שהוא ניסה כבר 3-4 כותבים, שילם לכולם מאות שקלים למאמר אחד אבל לבסוף לא היה מרוצה מהתוכן ולכן לא עשה בו שימוש. לדעתי הוא שילם הרבה מעבר למה שהיה ראוי לשלם ביחס לרמת התוכן שקיבל. חשוב לציין שמדובר בבעל עסק הגון. בעבר נתקלתי בבעלי עסקים שלא אהבו את התוכן שקיבלו ולא שילמו לכותב בגלל סיבה זו.

למה אני מספר לכם את זה? כי נזכרתי בבעיה של הלקוח הזה כאשר קראתי את המאמר של איתי ברנר שנושאו היה "כמה לשלם על מאמר?". המאמר הזה שאתם קוראים עכשיו, הוא למעשה מאמר משלים למאמר שלו. בקיצור – כך תזמינו תוכן בצורה יעילה.

התחילו קודם כל מהגדרת מטרת התוכן

השלב הבסיסי הזה יקבע את התמחור כמו גם את רמת הכתיבה הנדרשת. אני בכוונה עושה כאן חלוקה פשוטה וגסה של תוכן כדי לא להיכנס ליותר מידי תתי סעיפים:

  • תוכן שיווקי – תוכן שנועד לגרום ללקוח מתעניין להפוך ללקוח משלם. הוא נועד להניע לפעולה ולעלות את אחוז ההמרה. את אפקטיביות התוכן אפשר לנתח דרך האנליטיקס. תוכן כזה אפשר למצוא בדפי בית, קטגוריות ודפי נחיתה.
  • תוכן SEO – כמעט כל מקדם אתרים משתמש בתוכן מסוג זה. הוא נועד להוצאת קישורים דרך אתרים שונים כמו גם להעלאת תכנים המחזקים מילות מפתח בתוך האתר המקודם. בגדול תוכן פשוט וכללי.
  • תוכן מעשיר – תוכן שנועד לענות לגולש על השאלות שלו, להעשיר את הידע שלו, להסביר לו על תופעות או מצבים, לספק לו סקירה, ביקורת ועוד. תוכן איכותי ובעל ערך מוסף.

 איך תדעו כמה אתם צריכים לשלם על תוכן?

זה ממש לא משנה אם אתם מקדמי אתרים או בעלי אתרים שמזמינים תוכן לאתר שלכם, תזהרו מדרישות תשלום שלא שוות את רמת הכתיבה. מצד שני תהיו הוגנים. כל מה שאני כותב לגבי התמחור הוא האני מאמין שלי והדעה שלי. אני לא מתיימר לקבוע שום דבר.

  • עלות תוכן שיווקי – די קשה לתמחר תוכן כזה, אבל אנסה בכל זאת: מאמר שכתוב בו "צרו קשר" או "התקשרו עוד היום" הוא לא מאמר איכותי של תוכן שיווקי. מאמר איכותי צריך לכוון במדויק לקהל היעד. הוא צריך לפרט את יתרונות השירות, לבדל את עסק ולשכנע את הגולש לעשות פעולה מסוימת. בקיצור מאמר שכדי לכתוב אותו, הכותב צריך לשבת לפחות שעה אם לא יותר רק כדי להבין ולחקור את נושא הכתיבה, עוד שעה כדי לחשוב על הנעה לפעולה שמתאימה לעסק ואז לכתוב אותו. במקרים רבים נדרשים סבבי תיקונים. כמה מאמר כזה שווה? אם ניקח אורך בסיסי של מאמר, למשל 300-500 מילים – בהחלט הגיוני לשלם על תוכן כזה כ 300 ₪ למאמר.
  • תוכן SEO – מדובר בתוכן שבינו ולבין איכות אין כל קשר וזה סוג התוכן היחיד, לפי דעתי, שצריך לתמחר אותו פר מילה. מדוע תוכן קיים? או כי ללקוחות שמשלמים על קידום האתר אין תקציב של מאות שקלים למאמר, או כי המקדמים לא רוצים להוציא תקציב לתוכן איכותי למרות שהם עובדים עם תקציבים גדולים. תוכן כזה שווה בין 15 אג' למילה ל 20. כלומר מאמר של 400 מילים יעלה לכם בין 60-80 ₪. ככל שהמאמר נותן יותר ערך מוסף במסגרת היותו מאמר פשוט, כך הוא שווה יותר.
  • תוכן מעשיר – ראיונות, כתבות צבע ומחקרים, כל אלה ועוד יש לתמחר לפי רמת השקעה וכמות הזמן הנדרשת לכתיבה. כאן המחירים יכולים להיות גבוהים יותר מאשר תוכן שיווקי. בהחלט יכול להיות שמאמר אחד יעלה 1000 ויותר. איך? במידה והכותב ישב עליו כמה ימים ויצר מאמר אולטרה איכותי בעל ערך רב מאוד. כמו למשל מאמר של 5000 -3000 מילים שהוא למעשה מדריך למטייל ברומא. תמחור לפי מילה במקרה הזה, הוא מיותר. כמו כן, מאמרים מעמיקים שעל מנת לכתוב אותם יש להקדיש לא ימים אלא כמה שעות עבודה, מאמרים שמספקים תוכן מאוד איכותי –  בהחלט יכולים להיות שווים 200-400 ₪ למאמר.

איך לבחור כותב תוכן

אחרי שהבנתם כמה עולה מאמר וסיננתם את הכותבים החצופים שמבקשים 400 ₪ למאמר פשוט של  SEO של 400 מילים, ומצד שני סיננתם את הכותבים שמוכנים לקבל 10 אגורות למילה למאמר איכותי (איכות במקרה הזה לא תקבלו), הגיע הזמן לבחור כותב.

כותב לתוכן SEO – כמעט כל אחד יכול לכתוב תוכן כזה. תבקשו דוגמאות למאמרים שפורסמו באתרים אחרים. הזמינו 2-3 מאמרים ולא יותר בהתחלה. למה? כדי לראות את רמת הכותב. יכול להיות שאותם המאמרים שהוא שלח לכם כדוגמא, עברו עריכה ע"י מקדם אתרים או בעל האתר. יצא לי להזמין מאמרים מכותבי תוכן שהייתי צריך לשכתב אותם או לעשות בהם תיקונים רבים. מצד שני יצא לי לעבוד עם כותבי תוכן שלא הייתי צריך לגעת בתוכן שלהם או רק לעשות מעט תיקונים. אף אחד לא מושלם, גם במאמרים שאני כותב לאחרים, יש מידי פעם טעויות הקלדה.

כמו כן יש כותבי תוכן שגם במסגרת התוכן הקידומי הפשוט, כותבים כל-כך רע, חסר טעם ואפילו מעצבן שזה אפילו לא שווה את ה 10 אגורות למילה. מצד שני יש כותבי תוכן שיש להם ידע רחב שיכולים לגרום למאמר קידום אתרים להיראות מעניין. כאן נכנס הטווח של ה 10 -20 אגורות למילה. ככל שהמאמר טוב יותר במסגרת הסוג שלו, ככל שצריך לתקן אותו פחות ככה שווה לשלם עליו יותר.

תוכן שיווקי – ממליץ לעבוד אך ורק עם קופירייטרים. יש המון כותבי תוכן שמציעים מאמרים שיווקיים אבל אין כל קשר ביניהם לבין ידע בשיווק. תבקשו דוגמאות, תבדקו שהם למדו קופירייטינג ותבקשו מהם המלצות מלקוחות שיכולים להעיד שהתוכן שלהם אפקטיבי. ושוב "לפרטים נוספים –  צרו קשר" או "השרברב הכי מהיר בעיר" זאת לא עבודת קופירייטינג. חשוב להבין שלא כותב תוכן הוא קופירייטר.

כותבי תוכן מעשיר – רצוי לחפש כותבים שיש להם ידע ומומחיות בנושא הנדרש לכתיבה. יש לכם אתר של עריכת דין? תחפשו סטודנט לעריכת דין או כותב תוכן בעל רקע במשפטים (תרתי משמע –  סטיגידיש).  במקרים רבים כותבי התוכן הכי טובים הם אלה שעבדו או עובדים בעיתונות. מעוניינים במדריך למטייל בפריז? תחפשו כותב תוכן שהיה שם ולא אחד שביקר שם דרך גוגל.

איך להתנהל מול הכותבים

הזמינו כמות קטנה של תוכן– כאמור, אל תזמינו כמות אדירה של תוכן מבלי שהזמנתם 2-3 מאמרים לדוגמא. לא אהבתם אותם? שלמו לכותב והמשיכו הלאה.

שלמו מקדמה אם הכותב דורש – למדתי את זה על בשרי. בעל עסק מסוים, הזמין ממני תוכן ואחרי שקיבל אותו הוא נעלם. לא הצלחתי להשיג אותו בשום דרך.  לכן אם כותב תוכן מבקש מכם לשלם לו מקדמה, עשו זאת. חוששים שהוא יעקוץ אתכם?  תעבדו עם חוזה מסודר. תעבדו עם חוזה מפורט שבו כתוב כמה סבבי תיקונים מגיעים לכם בחינם (כמו  שגרפיקאים עושים) ולאחר כמה פעמים צריך להוסיף תשלום. לא תמיד התיקונים נדרשים בגלל שהכותב לא היה טוב. לפעמים מזמין התוכן רוצה להוסיף או לשנות דברים מיוזמתו.

תבררו מהו צפי ההגשה לפני שאתם מוציאים הזמנה – עשו זאת כדי שלא יקרה מצב שאתם מוצאים את עצמכם שבועות בלי תוכן ולא יודעים איך להסביר את המצב ללקוח שלכם. לא אחת יצא לי לעבוד עם כותבים שהבטיחו לספק תוכן במועד מסוים ולא היו קרובים אפילו לקיים את הבטחתם. לאחר שזה קרה לי 3-4 פעמים, למדתי לא לעבוד עם אנשים שנוגסים ביותר ממה שהם מסוגלים לבלוע. בכל מקרה תשאלו אותו כמה זמן ייקח לכותב לסיים את המאמרים. מתאים לכם? תזמינו. זה לא מתאים ללוח הזמנים שלכם – תחפשו כותב אחר. יחד עם זאת, יש כותבי תוכן ששווה לחכות להם.

תעבדו עם כמה כותבים במקביל –  נדרשת לכם הזמנה גדולה של תוכן? הזמנה של מאות מאמרים בחודש? להעמיס יותר מידי עבודה על כותב אחד זה לא הכי יעיל. אתם הרי לא הלקוחות היחידים שלו.

איפה מוצאים כותבי תוכן ?

  • קבוצות פייסבוקעולם אנשי התוכן או דרושים אנשי תוכן.
  • חברות לכתיבת תכנים וקופירייטרים – פשוט חפשו את האתרים שלהם בגוגל.
  • אתרי פרילנסרים – אתרים כמו Xplace למשל.
  • דברו איתי –  אני כותב בעצמי מידי פעם וגם מזמין תוכן מכותבים אחרים  לפרויקטים שיש לי בתחום הקידום-  אשמח לעזור לכם.

טיפ: כדי לחסוך כאבי ראש כמו גם ויכוחים מיותרים –  הגדירו מראש את רמת התוכן הנדרש. אל תכתבו בקבוצות פייסבוק ואל תשלחו פניות כלליות שמכילות ניסוח כמו: זקוק לתוכן בנושא מחשבים. תציינו את הרמה.

טיפ 2.0 – תעבדו עם כותבי תוכן שמומחים ברמת הכתיבה הנדרשת לכם. תאמינו או לא, לפעמים לכתוב מאמר SEO, זאת משימה יותר קשה מאשר לכתוב מאמר איכותי למי שלא מנוסה בכך.

נשלח ב בלוג
Call Now Button