מחקר מתחרים

רבים אשר חושבים על הצלחה במרחב הדיגיטלי ועל קידום אתרים אורגני, חוששים מאוד מעד כמה קשוחה הסביבה הזו ועד כמה היא תחרותית היום. אבל למעשה, בלא מעט מקרים, דווקא המתחרים שלכם יכולים להיות בעלי הברית הכי חשובים שלכם בהקשר לשיווק דיגיטלי בכלל ו-SEO בפרט. היום נסביר איך זה קורה ומה המשמעויות של מחקר מתחרים בעולם השיווק הדיגיטלי וקידום האתרים.  

תחרות היא דבר שיכול להיות מרתיע, אך בהקשר הגדול של הדברים, תחרות היא דבר מבורך וקריטי לכל שוק וכל תחום, כי היא גורמת לנו לחדש, להיות יצירתיים, להמציא את עצמנו מחדש וכן, גם ללמוד מה הדברים הטובים שהמתחרים שלנו עושים, ליישם ולשפר את זה כדי לקדם את ההצלחה שלנו. זה בדיוק מה שמחקר מתחרים מציע ומשיג – את היכולת לבצע הנדסה לאחור להצלחה הדיגיטלית של אתר אחר, לזהות נקודות חוזק ונקודות חולשה ולפעול בהתאם, כדי שאתם תוכלו לנצח יותר בגדול ויותר פעמים.

מקודם או לא מקודם?

מקודם או לא מקודם?

השאלות שמחקר מתחרים עונה עליהן

יישום מוצלח וחכם של ניתוח מתחרים למטרות SEO ושיווק דיגיטלי מסייע לענות בהצלחה על כמה שאלות חשובות מאוד:

  • מיהם המתחרים האמיתיים שלי בגזרת קידום האתרים האורגני (SEO)?
  • באילו מילות מפתח ומונחי חיפוש כדאי לי להתמקד?
  • אילו נושאים כדאי שאכסה בתוכן שלי?
  • איפה אני יכול למצוא קישורים טובים?
  • מה אני צריך לעשות כדי לנצח את המתחרים שלי?

יש דרכים שונות לבצע Competitors Analysis וכלים טכנולוגיים שונים לביצוע ניתוח מתחרים, אך העיקרון הבסיסי עובד כך שמבצעים מחקר וניתוח של מה עובד למתחרים שלנו (מילות מפתח, תוכן, קישורים וכו') ואז ממנפים את המידע לשיפור מאמצי ה-SEO שלנו. 

 

זיהוי המתחרים שלכם בתחום ה-SEO

לפני שמבצעים מחקר וניתוח מתחרים צריך כמובן לגלות מי המתחרים שלכם בתחום ה-SEO, אלו המתחרים איתכם על המקומות האורגניים הראשונים בגוגל. על אף שהתשובה עשויה להיראות לכם ברורה אם אתם מכירים את תחום פעילותכם, למעשה היא לא תמיד כה ברורה. 

הדרך הכי קלה לבצע זאת היא פשוט לבצע שאילתת חיפוש למונח המפתח החשוב ביותר שלכם ולראות מי מדורג במיקומים הראשונים. דרך מעט יותר מתוחכמת ומדויקת היא לבציע בדיקות על כמה 20-30 מילות מפתח מרכזיות שלכם, להזין את התוצאות לטבלת אקסל ולחשב אילו דומיינים מדורגים גבוה הכי הרבה פעמים. 

אם יש לכם מאות מילות מפתח, שיטת האקסל מאבדת רלוונטיות וכבר צריך להשתמש בכלים טכנולוגיים ייעודיים שמבצעים עבורנו את  הניתוח הזה. אחרי שאתם יודעים מי המתחרים שלכם, אפשר להיכנס לבצע מחקר מתחרים מעשי.

 

איך עושים מחקר מתחרים בפועל?

באופן הגיוני, מחקר וניתוח מתחרים בשיווק דיגיטלי כולל הרבה מאוד נתונים ופרמטרים. בנוסף מדובר על תחום עם מורכבויות טכנולוגיות ושל ניהול מידע, כי זה לא שהמתחרים שלנו פשוט מעבירים לנו את המידע "בכיף" ובקלות, אלא צריך לדלות אותו ממרחבי הרשת בכלים טכנולוגיים וטכניקות פרקטיות. זהו עוד אחד מהדברים שמקצועני SEO לומדים ומתמקצעים בו לאורך שנים. אך אלו עיקרי הדברים מבחינת השלבים המעשיים של ביצוע מחקר מתחרים:

  • ניתוח מילות מפתח תחרותיות / ניתוח פער מילות מפתח: זיהוי מילות מפתח חשובות ובעלות ערך שבהן המתחרים שלכם מדורגים גבוה ואתם לא או שאינכם מדורגים עבורן כלל.


  • איתור תוכן מוביל ומצליח של המתחרים: איתור התכנים של המתחרים שהשיגו הכי הרבה לינקים, אשר תורמים רבות לדירוג של דפי אינטרנט. בהמשך אנחנו ניצור תכנים באותם נושאים, אבל טובים יותר.


  • ניתוח קישורים / פער קישורים: דומה לתהליך של מילות המפתח, איתור קישורים שהמתחרים השיגו ושאתם גם יכולים להשיג ולהרוויח מהם שיפור בדירוגים. 


  • ניתוח תוצאות החיפוש בגוגל וכוונת המשתמש: יתר המרכיבים אינם מספיקים. מחקר מתחרים אפקטיבי מצריך גם להבין את כוונת המחפש לאותן מילות מפתח ומכאן את עמוד תוצאות החיפוש בגוגל לאותם חיפושים. 

בנוסף, מחקר מתחרים יכול לכלול השוואת היבטים אחרים כמו מבנה טכני של אתרי המתחרים, קישורים פנימיים, זיהוי חוזקות וחולשות, יישום כותרות ותגיות וכיוצא באלו. באמת מדובר על עולם ומלואו של מידע, שממנו ניתן לשאוב המון ידע ומשם ליישם באתר שלכם ולשפר אותו ואת התוצאות שלו בגוגל, בצורה מהותית.

נשלח ב בלוג
Call Now Button