מיקרו קופי וחשיבותו לקידום אתרים

דמיינו את עצמכם כחלק מהסיוט הבא. יש לכם מומחה קידום אתרים אורגני שאתם מרוצים ממנו, האתר שלכם נמצא בשליש העליון של הדף הראשון בתוצאות החיפוש, אבל אף אחד לא יוצר אתכם קשר טלפוני או משאיר פרטים באתר. מצב זה שקול לפתיחת חנות במקום הכי מרכזי ופופולארי בתל אביב רק שמהחנות הזו אף אחד לא קונה. חושבים שזהו המצב הכי גרוע שיכול להיות? תנשמו עמוק, יכול להיות יותר גרוע, לא רק שאף אחד לא ייצור קשר דרך האתר, אלא שגם מעטים יהיו אלה שיכנסו אליו. איך קורה שמעט מאוד גולשים נכנסים לאתר שממוקם בחלק העליון של הדף הראשון? הגורם המרכזי במקרים כאלה הוא בעיה בניהול התוכן.

מדוע התוכן הינו כל-כך חשוב?

הרושם הראשוני שלקוח פוטנציאלי מקבל על העסק שלכם מושפע במידה רבה מהמילים הראשונות שהוא קורא על השירות אותו אתם מספקים. כאשר הלקוח הפוטנציאלי גולש בגוגל, את המילים הראשונות על העסק הוא מגלה עוד לפני שהוא נכנס לאתר, הוא מגלה אותן בדף תוצאות החיפוש   (SERP) כלומר במה שאתם מגדירם ככותרות ותיאורים. לאחר מכן הגולש מגיע לדף הספציפי ושם הוא נתקל בתוכן מילולי וויזואלי שאחראי במידה רבה על יצירת הרושם הראשוני וההחלטה אם להמשיך הלאה. כמה פעמים קרה לכם שנכנסתם לאתר מסוים, נחרדתם מהתוכן שלו ופשוט ברחתם ממנו כל עוד נפשם בגופכם? אז כדי שגולשים שלכם לא יברחו לכם וגם על מנת למשוך אותם לאתר שלכם –  הקפידו על הדברים הבאים.

 

מהו מיקו קופי

לאחרונה נושא זה הולך ונכנס חזק יותר למודעות.  מהו בדיוק מיקרו קופי? פרטי הטקסט הקטנים. למשל כותרות בדף הבית, התוכן שכתוב בדף צור הקשר, הטקסט בחלון שקופץ לגולשים ומציע להם להשאיר פרטים, ההודעה שמגיעה לאחר שהפרטים התקבלו, הכותרות והתיאורים שנתקלים בהם בתוצאות החיפוש בגוגל ועוד. לכל אלה יש לייחס חשיבות רבה כי הם אלו שיניעו את הגולש לפעולה.

אז מה כדאי לעשות?

ספקו מידוע רלוונטי –  אל תמלאו את הכותרות והתיאורים בגוגל במילות מפתח בלבד, ספקו מידע חשוב או הניעו לפעולה. בואו נחזור למקרה החנות שנפתחה במקום מרכזי בתל אביב אבל אף אחד לא נכנס אליה. למשל: בחנות שלכם יש מבצע סוף עונה של 70 אחוז הנחה, אבל אתם עשיתם טעות אחת גדולה –  לא דאגתם להדביק על חלון הראווה שלט גדול המכריז על המבצע. אז איך אתם מצפים שאנשים ידעו עליו? איך אתם מצפים שיקנו ממכם? חלון ראווה בחנות שקול במקרה זה לכותרת והתיאור של האתר שלכם לגוגל. לכן חשוב לשלב מידע על מבצעים שם ובמיוחד אם הם מופיעים בדף הראשון של התוצאות.

מיקרו קופי

מיקרו קופי

הנעה לפעולה להשארת פרטים –  אחד הדפים החשובים באתר הוא טופס צור הקשר. ישנם עסקים שאינם מבוססים על פניה טלפונית, אלא אך ורק על השארת פרטים ולכן חשוב לדאוג למיקרו קופי איכותי בדף צור הקשר. למשל הציצו בטופס צור הקשר באתר שלי וראו מה רשמתי. במקום לרשום פשוט "מלאו פרטים ואחזור אליכם" בחרתי לשלב טקסט מעט יותר מעניין. אפשר לשלם גם תוכן הומוריסטי, אבל כמובן שרצוי לא להגזים. גם תוכן בגובה העיניים עובד. חשוב מאוד להבין שהתוכן צריך להיות מקורי ומותאם לקהל היעד שלכם.  זה חייב לבוא לידי ביטוי גם דרך המיקרו קופי. כמו כן חשוב להשקיע גם בשדות. אני בחרתי לשלב את השורה "במה אוכל לעזור לכם". מדוע בחרתי דווקא בשורה זו? כי כך אני גם נוהג לומר גם כאשר יוצרים איתי קשר טלפוני, לדעתי פשוט מדובר בגישה נעימה יותר ללקוח.

הודעת קבלת פרטים –  חשוב מאוד שתהיה הודעה על כך שהפרטים התקבלו. יותר מכך חשוב שתהיה הודעה כמה שיותר אינפורמטיבית. למשל הודעת "פרטיך התקבלו בהצלחה" היא נחמדה אבל לא מספיק טובה. אפשר לעשות משהו טוב יותר ואפקטיבי יותר לגולש. להלן כמה דוגמאות:

  • תודה על הפנייה. נציג מטעמנו יצור אתך קשר בהקדם.
  • אנו שמחים שפנית אלינו, נציג יצור אתך תוך שעה.
  • שמחנו לקבל את פנייתך – מיד ניצור קשר.

 

ישנם עוד מקומות שבהם ניתן לשלב מיקרו קופי.  אני ממליץ לכם לעבור על כל דף באתר, במיוחד על דפים עם כניסות רבות ולבדוק היכן אתם יכולים לשדרג את הטקסט.

מי צריך לכתוב את הטקסטים?

לא כל פרילנסר קידום אתרים אורגני או מקדם מטעם חברת SEO  יכול לספק לכם מיקרו קופי איכותי. למעשה רובם המוחלט של אנשי הקידום בכלל לא כותבים תוכן אלא מזמינים אותו מכותבים. יחד עם זאת, אם המקדם שלכם מוכשר בכתיבה –  תבקשו ממנו לשלוח לכם כמה דוגמאות לדפים מסוימים ותראו אם זה מתאים לכם או לא. אני ממליץ לכם לתת את העבודה לקופי רייטר או כותב תוכן אם אוריינטציה שיווקית. על מקדם האתרים שלכם לפקח על כך כדי לבדוק שהשינויים לא יפגעו בקידום האתר

נשלח ב בלוג
Call Now Button