בעד ונגד, פרק 2: קידום אתרים למתחרי לקוחות

ברוכים הבאים לפרק השני של מדור "בעד ונגד" בוא אני מתווכח עם עצמי אל נושאים שווה להתלבט עליהם. הדרך, במקרה הזה והאחרים, היא יותר חשובה מהיעד. כלומר, הצגת הטיעונים של הבעד והנגד משמעותית מבחינתי מאשר ההחלטה הסופית שאני מגיע אליה. למה? כי בסופו של דבר, לאחר הצגת הבעד והנגד, כל אחד יכול להגיע למסקנה בעצמו ואין זה משנה אם הוא מקדם או לקוח של מקדם אתרים. 

 

כאשר מקדמי אתרים צריכים להתלבט האם לענות בחיוב להצעת קידום מתחרי הלקוחות שלהם, בחלוקה גסה, אלה ההחלטות שהם יקבלו:

  • אלה שלא יקדמו מתחרים של לקוחות קיימים.
  • אלה שיקדמו, אבל רק עם הלקוח הקיים מאשר.
  • אלה שיקדמו מבלי להודיע ללקוח הקיים.

 

גילוי נאות: לפני כמה שנים יצא לי לקדם 3 לקוחות מאותו התחום. זה היה מקובל על כולם וכולם הגיע אלי דרך גורם אחד. מצד אחד הרגשתי קצת לא נעים, מצד שני כשזה היה מקובל על כולם, זה לא עורר בי נקיפות מצפון כלשהן. נכון לכתיבת שורות אלה, אני מקדם 2 לקוחות באותו התחום, אבל באזורים שונים בארץ עם מעט מאוד חפיפה אזורית –  על שניהם זה מקובל ושניהם מודעים לכך.

 

כמו כן, לפני כמה חודשים פנו אלי 3 בעלי עסקים מאותו התחום, בהפרש של כמה ימים זה מזה, וסירבתי לכולם מכיוון שהיה מוסכם ביני ולבין הלקוח שלי שאני לא אקדם את מתחריו. פספסתי הזמנות לשדרג את ההכנסות שלי בסכום שנע בין 6000-9000 אלף בחודש. האמת כאשר מוסכם בראש שלא יקרה מצב של קידום מתחרים, ישנה תחושה של פספוס על האפשרות להגדיל הכנסות. מצד שני – המצפון נקי ולדעתי זה תמיד יהיה לגיטימי ומובן  שאף בעל עסק לא ירצה שהמקדם שלו יקדם את מתחריו.

 

לדעתי,  ביצוע גילוי נאות ללקוחות קיימים הוא משהו שכל מקדם אתרים שמכבד את עצמו חייב לעשות. בעוד שיהיו לקוחות שבשום פנים ואופן לא יאשרו לקדם מתחרים, יהיו כאלה שזה ממש לא ישנה להם. הפרק הזה מיועד גם למקדמים שמתלבטים וגם לבעלי אתרים שמתלבטים מה לומר למקדם שלהם כשהוא מבקש את אישורם. בשני המצבים יש יתרונות שכדאי לקחת אותם בחשבון כאשר נוצר הצורך להתמודד עם מצב כזה.

בעד

תודו שזה החלק המעניין יותר.  מה יכול לצאת לכם, בעלי האתרים, מכך שהמקדם שלכם יקדם את המתחרה שלכם? תלוי באיזה מצב אתם. המצב הכי טוב הוא להיות לקוח חדש, כאשר המקדם שלכם כבר מקדם אתר בתחומכם.

מומחיות בנישה –  אני אוהב מאוד את הביטוי חקר נישה, שחברי, לאון דייטש, אוהב להשתמש בו. כדי לקדם אתר ולהגיע לתוצאות הטובות ביותר,  צריך לחקור את הנישה שלו. להבין איך הגולשים מתנהגים דרך חקר מילות מפתח, הבנת נושאים ומושגים בתחום ועוד. הגעתם למקדם שעשה את כל זה? חסכתם לעצמכם המון זמן על כל החקר הזה. זה כמו להיכנס למיטה מחוממת בחורף בחדש שהמזגן עובד בו כבר חצי שעה; הרבה יותר נעים ויעיל. למקדם כבר יש חקר מילות מפתח מוכן, כך שהחודש הראשון לקידום, שברובו מתבסס על חקר מילות מפתח ונישה, יתקצר ויוקדש לאופטימיזציה. אגב, יש פרילנסרים וחברות שמכריזים על כך שהם מומחים בנישה מסוימת. כמו כן, ראיתי לקוחות שמחפשים אצל מקדמים מומחיות בנישה מסוימת.

תשתיות מוכנות –  למקדמים וחברות קידום אתרים יש תשתיות רבות בדמות אתרי תמיכה או בלוגים שהם מקדמים במטרה להוציא מהם קישורים שמחזקים את הלקוחות. זה יכול להיות אפילו אתר של החברה עצמה ממנו הם מוכרים לידים. תשתית מוכנה יכולה לסייע. נשאיר בצד כרגע את הוויכוח של בעד ונגד הוצאת קישורים מאתרי תמיכה –  זה כבר נושא לאחד הפרקים הבאים.

מקורות ידועים להוצאת קישורים –  במשך שנה, אותו המקדם הוציא עשרות קישורים ללקוחות שלו, אחרהם הוא עוקב. כל מה שהוא צריך לעשות עכשיו הוא להוציא מהם ללקוח החדש לו והוא כבר יודע לאיזה מקדמים עליו לפנות. זה מקצר את התהליך והופך אותו לזריז ואפקטיבי יותר.

ידע במה יעיל ומה פחות יעיל לקידום – חלק מתהליך הקידום הוא גילוי מה עובד ומה לא עובד. בנישה אחת לעדכון כמות גדולה של תוכן יש אפקטיביות רבה כך שמעט קישורים יספיקו. בנישה אחת, חייבים לבנות קישורים רבים וחזקים כך שהתוכן לא מספיק. עם הניסיון הזה הוא יכול להתחיל לקדם תחום שהוא כבר סיים בו את תהליכי הבדיקה והניסוי.

אם זה לא המקדם הזה אז זה יהיה מקדם אחר –  מי שרוצה שיקדמו אותו בגוגל ישיג את זה אם לא אצל המקדם X אז אצל מקדם Y. הוא יקודם בכל מקרה.

נגד

ניצול לרעה – לא אחת שמעתי סיפורים מלקוחות מתעניינים שעברו טראומה ממקדם שקידום גם את המתחרה שלהם. הם גילו שהוא הפך את האתר שלהם לאתר תמיכה של המתחרה. בנה ממנו קישורים למתחרה כל הזמן. נתן את המקסימום למתחרה בין היתר על חשבון הלקוח השני.

סכסוך או סיום חוזה בצורה לא טובה –  ברגע שאחד הלקוחות עוזב או מסתכסך עם המקדם, גם במקרה זה, אנשי SEO חאפרים או נוכלים יכולים לפגוע במי שהם הסתכסכו אתו. שמעתי לא מעט סיפורי זוועה שכללו פגיעה מכוונת בלקוח שעזב על מנת להעיף אותו לגמרי מגוגל כדי שללקוח שנשאר יהיה יתרון עליו מכל בחינה.

בעיה פסיכולוגית – אי ידיעה היא ברכה. כשלקוח מסוים מרגיש שהוא נמצא בידיים טובות ומרוצה מהתוצאות של המקדם שלו, ועכשיו גם המתחרה שלו יקבל את אותה העבודה, הידיעה הזו היא לא כל-כך נעימה. יש המון מקדים לא טובים או חבורת שלוקחות כסף ולא נותנות תוצאות, בסתר, כל בעל עסק יעדיף שהקידום שלו יהיה כמה שיותר טוב ולעומת זאת שהמתחרים שלו יקודמו כמה שפחות טוב.

מה קורה שאפשר להשיג משהו חזק אבל רק לאחד הלקוחות? מקדם אתרים יכול לקבל הצעה לקישור חזק במיוחד בתמורה לקישור מאותו נושא. למקדם הזה, למשל, יש שני אתרים בנושא טיסות זולות. הוא יכול לקבל לאחד מהם, אבל הוא צריך לתת תמורה מהשני. אז את מי הוא יעדיף? אתכם או את המתחרה שלכם? דילמה, דילמה שאני אישית לא רוצה למצוא את עצמי אף פעם בה.

להתחרות נגד עצמך – סעיף הזה יותר רלוונטי למקדמים. לא תמיד נעים להתחרות נגד עצמך. איך מסבירים ללקוח כשעם אתר אחד עלית למקום ראשון על חשבון האתר האחר שלו שירד למקום שני? מיינדפאק רציני. מצד אחד כבשת את המקום הראשון. מצד שני על חשבון עצמך.

שחיקה מהתחום –  כאשר מתעסקים כל הזמן באותו תחום שוב שוב, השחיקה יכולה להגיע מהר. אחד הדברים שתורמים לגיוון העבודה היא קידום נושאים חדשים או במילים אחרות, אתגר חדש. לעבוד עם מקדם שחוק זה לא הפתרון הטוב ביותר.

 

אז מה כדאי לעשות?

לאחר שהצגתי את שני הצדדים: אני חושב שההחלטה צריכה להיות קודם כל של הלקוח. אם הלקוח מאשר, רק אחר כך מקדם האתרים צריך לשבור את הראש ולהחליט אם בא לו לקדם שני אתרים מאותו התחום. כמו כן, מצב האתרים יכול להשפיע ההחלטה. קידום מתחרה שכבר ממוקדם ברוב המילים שלו בדף הראשון לעומת קידום מתחרה שהקים אתר חדש. הפעם בין שניהם יכול להיות של שנת עבודה ואפילו יותר, תלוי בתחום.

 

>>> לפרק הקודם

נשלח ב בלוג
Call Now Button