GDN: רשת המדיה של גוגל

רשת המדיה של גוגל אשר ידועה בהגה המקצועית כ(GDN -(Google Display Network היא רשת פרסום מודעות המדיה  הרחבה ביותר  בעולם ועפ"י גוגל , למעלה מ90% מהגולשים ברחבי הרשת נחשפים אלייה באמצעות יותר מ2 מיליון אתרים.

GDN

התפוצה הרחבה ואחוזי החשיפה הגבוהים, הופכים את הרשת לאחד מאמצעי השיווק הגדולים ביותר בעולם ומשווקים רבים יודעים לתעל את כוחה של הרשת לקמפיינים רווחים במיוחד באמצעות שיטות מתקדמות.

 

לפני שנתקדם לטיפים חיוניים שיעזרו לכם להגדיל את שורת הרווחיות של הקמפיינים שלכם ברשת המדיה, חשוב  לעשות תזכורת קצרה ולעמוד על ההבדלים בין רשת החיפוש של גוגל ורשת המדיה. רשת החיפוש של גוגל היא בעצם מנוע החיפוש אשר שואף להציג את התוצאות הרלוונטיות ביותר עבור השאילתות של הגולשים באמצעות סריקה רוחבית מתקדמת שמתבצעת באמצעות האלגוריתם הסופר מתוחכם של גוגל.  תוצאות החיפוש אשר מוצגות לגולש מתחלקות למודעות פרסומיות אשר מוצגות בראשית הדף, ומודעות אורגניות אשר מוצגות מתחת למודעות הפרסומיות.

 

בדרך זו למעשה, האלגוריתם של גוגל אוסף מידע על שאילתות החיפוש שלנו ויודע מה מעניין אותנו ומתי (נקודה חשובה וקריטית שניגע בה בהמשך).

 

במקביל לרשת החיפוש, גוגל מקיימת סוג של שותפות עם אתרים ומציגה מודעות  (באנרים) ברחבי הרשת במאות מיליוני עמודים ברחבי הרשת, רשת אתרים זו היא למעשה רשת המדיה. בצורה זו, גוגל יודעת מה אתם מחפשים ומציגה לכם מודעות רלוונטיות בכל מהלך הגלישה שלכם.

 

לאחר שהבנו את ההבדלים בין רשת החיפוש לרשת המדיה ואת כוחן העצום של השתיים בנפרד וביחד, אשמח לשתף כמה טיפים חיוניים שיכולים להפוך כל קמפיין שלכם ליותר רווחי.

 

רימקרטינג

 

רימרקטינג (שיווק מחדש) הוא למעשה הדרך הטובה ביותר לנצל את רשת המדיה של גוגל. כפי שכבר הסברתי, גוגל למעשה אוגרת מידע על החיפושים של גולשים והמידע הזה הוא בעל ערך גדול עבור מפרסמים, אך בנוסף לכך, אתם יכולים לאגור מידע על גולשים שביקרו באתר שלכם באמצעות רכיב שנקרא "פיקסל" ולפרסם לאותם גולשים מודעות רימרקטינג ברחבי הרשת. היתרון בשיטה זו הוא עצום והוא המפתח לכל שימוש מושכל ברשת המדיה. סביר מאוד להניח שתצליחו להגיע לתוצאות מצוינות (לידים במחירים נמוכים במיוחד) באמצעות קמפיין כזה ברשת המדיה שלמעשה עוקב אחרי הגולשים שביקרו באתר שלכם לכל מקום.

 

לדוגמה: חיפשתם "מאלף כלבים", נכנסתם לאתר מסויים ולא יצרתם קשר. המפרסם יכול באמצעות רשת המדיה להציג לכם פרסומת למאלף כלבים בכל רחבי הרשת וכך בעצם להרוויח כמות לידים יפה וזולה.

 

2) ניהול תקציב חכם

 

כל קמפיין פרסום בגוגל מתנהל למעשה כגרף למידה. ככל שאתם צוברים יותר נתונים ועושים יותר טסטים, תוכלו לדעת מה עובד יותר ומה עובד פחות וכך לחדד את יעילות הקמפיין בצורה משמעותית. כל הנוגע לתקציב, רצוי להיות עם היד על הדופק ולדעת להקצות משאבים בצורה חכמה ע"י ניטור לאורך זמן של באנרים , מיקומים ומיקודים שעבדו לכם יותר ואלו שעבדו לכם פחות. לאחר זמן מה, חשוב לבצע התאמות הכרחיות ולבצע שינוי קבוע בתקציב הכולל בהתאם.

 

3) בניית מודעות בפורמטים רבים

 

פרסום ברשת המדיה מאפשר לכם להציג מודעות בצורת באנרים אך גם מודעות טקסט.מפרסמים רבים נוטים להיות סקפטיים או אפילו לעיתים עצלניים בכל הנוגע למודעות טקסט ונמנעים מלהכליל אותם בקמפיין. במקרה- בוחן מעניין שנערך ע"י לארי קים מwordstream נמצא שאחוז ההקלה הממוצע על מודעות בצורת באנר ברשת המדיה עומד על 0.31% בעוד אחוז ההקלה על מודעות טקסט עומד על 0.23%. למרות שיש יתרון מסויים למודעות באנרים, אין ספק שכוחן של מודעות הטקסט ברשת המדיה לא מוערך מספיק וחשוב לפחות לשקול ולנסות שימוש בהן בקמפיין שלכם.

 

בנוסף לשלושת הטיפים החשובים הללו, חשוב לציין מספר נקודות חשובות שיכולות לשדרג את הקמפיין שלכם בצורה משמעותית:

 

  • גם אם אתם מריצים קמפיין מוצלח ברשת החיפוש, זה לא אומר שפרסום ברשת המדיה צריך להיות מוזנח.
  • השאירו תקציב לבדיקות וניסויים קבועים ואל תפחדו מהפסדים מובנים בתחילה. זכרו שמדובר בגרף למידה תמידי ותוכלו לשפר את הקמפיין ככל שתלמדו את נקודות החוזק והחולשה שלו במהלך הזמן.
  • השתמשו ב"מיקומים מנוהלים" ובחרו בעצמכם את האתרים שהמודעות שלכם יהיו מוצגות בהם. לא תמיד חכם וכדאי לתת לגוגל להחליט בשבילכם.

 

 

 

לסיכום, פרסום ברשת המדיה של גוגל יכול להיות נשק משמעותי בכל קמפיין שיווקי. ניהול נכון של הקמפיין מתחיל במדיניות תקציבית חכמה, עבודה קשה וגם כמובן, סבלנות. מומלץ לשלב ולהנות מכוחן של שתי הרשתות יחד כדי להגיע לתוצאות מקסימאליות .

 

המאמר בשיתוף: אייל רחמים מנכ"ל דיגיטאץ' חברה לשיווק באינטרנט והבעלים של הבלוג www.seolinks.co.il

 

 

נשלח ב בלוג
Call Now Button