מהי פקודת Site: ואיך אפשר לבדוק איתה בעיות באתר

מי שאינו עוסק בנושא בניית אתרים או קידום אתרים, לא מודע לכך שאפשר לעשות פעולות במנוע החיפוש של גוגל עצמו, כלומר להקליד פקודות, על מנת לנתח את מצב האתר. הפעם אדבר על פקודת Site:. כאשר מקלידים פקודה זו במנוע החיפוש, אפשר להבין כיצד גוגל רואה את האתר שלכם. כל מקדם אתרים מבצע את השלב הזה בחודש הראשון לקידום, זהו אחד הסעיפים שנמצאים בצ'ק ליסט של כל חברת קידום במטרה להפיק דו"ח אופטימיזציה שיאפשר לשפר את מצב האתר.

איך זה עובד?

הקלידו את הפקודה ולאחר מכן את כתובת האתר שלכם.
לדוגמא:

פקודת סייט

פקודת סייט

מה שתראו לאחר הקלדת פקודה זו הוא כל הדפים שגוגל מכיר באתר שלכם. כלומר כל הדפים שהוא מצליח לסרוק. בחלק העליון יופיע גם מספר הדפים שהוא הצליח לסרוק באתר.

מה עושים עם המידע הזה?

בדיקה האם כל האתר נסרק או רק חלק ממנו: אם אתם יודעים בוודאות כמה דפים יש לכם באתר, אבל לאחר פקודת הסייט, קיבלתים מספר הרבה יותר נמוך, סימן שיש בעיה סריקה באתר. קחו בחשבון שלרוב, אם המצב תקין, תקבלו מספר גבוה יותר, כי גם כל תמונה באתר, היא דף בפני עצמו.

 
מה יכול לגרום למצב ואיך מתקנים זאת?

 
1. חסימה למנועי חיפוש – לפעמים קורה שמקלידים את הפקודה והאתר לא עולה בכלל. יכול להיות שבזמן בניית האתר, הוא נחסם ע"י המתכנת באופן מסוים למנוע החיפוש. בדקו אם האתר כולו או חלקים ממנו, אינם חסומים למנוע החיפוש.

2. דפים ללא כתובות URL ייחודיות – שכיח מאוד באתרי ויקס. במקרים רבים, אתרי ויקס בנויים מדף אחד עם אזורים רבים, כמו למשל האתר של אריק זאבי. אם תעברו בין דפים וקטגוריות, תראו שכתובת הדפים לא משנות בכלל. למעשה מדובר באתר ענק של דף אחד. במצב כזה, חשוב להגדיר URL נפרד לכל עמוד באתר.

3. מערך קישורים לא טוב – גוגל מגיע לאתר שלכם דרך קישורים שמופנים אליכם. לכן חשוב לבנות גם קישורים פנימיים לעומק באתר שלכם ולא רק קישורים חיצוניים.

4. דפים שעדיין לא נסרקו – יכול לעבור שבוע עד שדפים חדשים שעלו לאתר יתאנדקסו. אין מה להילחץ מכך. גוגל מזהה שינויים באתר שלכם רק לאחר שהוא מגיע לסרוק אותו. תנו לו זמן. אם אתם רוצים לזרז את זה, אפשר לעשות זאת דרך "אחזר ועבד" בכלי מנהל האתרים.

5. אתר שלא מתעדכן לעיתים קרובות – אם תבנו אתר ולא תעדכנו בו תכנים לפחות 1-2 פעמים בשבוע, גוגל יסרוק אתכם פעם בחודש במקום לסרוק אתכם פעם בשבוע או יותר. לכן ייקח זמן רב יותר לדפים להתאנדקס במנוע החיפוש.

 

חסימת גורמים לא רצויים להופעה בגוגל

במקביל לכן שאפשר לאבחן בעיות של דפים שאינם נסרקו, אפשר להבין גם האם יש דברים לא רצויים לסריקה. למשל:
• דף ההתחברות למערכת הניהול – אף אחד לא צריך להגיע אליו דרך גוגל.
• שכיח באתרי וורדפרס – דפים שמגיעים עם השבלונה.
• מידע שלא אמור להיות חשוב לציבור – חיוני מאוד בגופים ממשלתיים וחברות.
• דפים כפולים – אפשר לגלות כך מאמרים שפרסמתם בטעות פעמיים, או כפילות תוכן שנגמרה ע"י סיבה אחרת.

 

עם או בלי www?

אחד הגורמים לכפילות תוכן באתר מתרחש כאשר הוא נבנה ללא הגדרת כתובת חד משמעית. כלומר האם הוא יופיע עם www או בלי. האם זה משנה מבחינת קידום אתרים אורגני אם יש או אין לאתר שלכם www? ממש לא. העיקר שתהיה אחידות.
הקלידו עם פקודת Site: את כתובת האתר פעם עם www ופעם בלי ותראו מה מופיע. אם למשל מופיעים 150 דפים עם ו 15000 בלי. יש לקבוע לאתר כל שהכתובת שלו תהיה ללא www.

איך לעשות את הבדיקה הזאת מבלי להתחרפן

אין ספק שאם יש לכם אתר ענק אם עשרות אלפי דפים אתם לא יכולים לשבת ולבדוק כל דף ודף. עשו בדיקה מדגמית. תבדקו את הדף הראשון, אחר כך את הדף ה20 וכך הלאה. אפשר להקדיש לכך כמה דקות מידי יום במשך שבוע או חודש. במקרים רבים אפשר לעלות על התקלות באופן די מהיר.

נשלח ב בלוג
Call Now Button