יצירת ניווט חכם בעזרת קישורים פנימיים

על מנת להוריד את אחוז הנטישה באתר ולספק לגולש חווית משתמש טובה, חשוב לדאוג לבנות באתר מערך קישורים שהוא לא רק יעיל לבעל האתר מבחינת SEO, אלא בראש ובראשונה יעיל לגולשים. בין אם מדובר בקטגוריות, תת קטגוריות או פוסטים.  אם בניית הקישורים שלכם תתבסס אך ורק על מילות מפתח, במקרה הטוב לא תהיה לכך כל משמעות. במקרה הרע זה יראה מניפולטיבי בעיניי גוגל, מה שעלול להזיק בסופו של דבר. כל מי שעוסק בנושא קידום אתרים אורגני יודע, שצריך לשים לב ולבדוק את הקישורים באתר, אבל לא כל אחד מקפיד לבנות אותם בצורה נכונה. כך תהפכו את הניווט באתר שלכם ליעיל בעזרת קישורים.

בניית קישורים פנימיים

בניית קישורים פנימיים עושים קודם כל ממחשבה על חווית משתמש

הצד הטכני – קישורים על מילות מפתח

כדי לחזק דפים באתר, כולל דף הבית, צריך לבנות גם קישורים פנימיים על מילות מפתח. הינה למשל מגיע קישור כזה על המילים קידום אתרים אורגני. המצב האידיאלי הוא לקשר כאשר באמת יש צורך לקשר ולא סתם על מילות מפתח ללא סיבה. האם תמיד אפשר לעשות זאת? לא. האם אפשר להשתדל לעשות זאת? כן. חשוב גם לעשות זאת תוך כדי הקפדה על הדברים הבאים:

גיוון בטקסט העוגן: לא טבעי שבכל מאמר באתר שלכם יש קישור על אותה מילת מפתח. תגוונו במילים. לא תמיד צריך לקשר על המילה מנעולן בשרון, השתדלו לשלב דרכים טבעיות יותר כמו הזמנת מנעולן איכותי בשרון. הקישורים האלה נסרקים ע"י גוגל וכאשר כל האתר מלא בקישורים על אותה מילה, בסופו של דבר זה יכול להזיק.

קישורים לדפים שונים –  500 קישורים לדף הבית באתר של 600 דפים זה מוגזם –  זה ממש לא טבעי. קשרו לדפים, קטגוריות ומאמרים שונים באתר שלכם.

מידתיות –  מהבחינה הטכנית של קידום אתרים, אין צורך להוסיף יותר מ 2-3 קישורים בדף אלא אם כן באמת זה מועיל וטבעי. כמו כן, הקפידו מידי פעם לעלות מאמרים ללא קישורים. לדעתי זה ממש לא טבעי שבכל דף יהיו קישורים.

צד חווית המשתמש

כאן תורידו את הכובע של מקדם האתרים ותשימו את הכובע של הגולש. חשבו מזווית הראיה שלו ולגבי הדרך בה אתם יכולים להפוך את הניווט בעבורו לאפקטיבי ביותר.

קישורים על מושגים –  תמיד כדאי לכתוב בגובה העיניים, אבל לפעמים אין ברירה אלה להשתמש בביטויים מקצועיים. לכן כדאי לקשר על ביטויים מסוג זה כדי להעשיר או לפרש למשתמש את המושג. למשל קישור על המילה  CTR  למי שלא מכיר את הביטויים בעולם ה SEO, יכול לעזור.   זה יחסוך לכם זמן על פירוש הביטוי במאמר שהוא לא המוקד בו. כמו כן, חשוב שכבר בפסקה הראשונה תופיע המשמעות של הביטוי. הימנעו מלגרום לגולש לחפש את המשמעות ע"י חפירה במאמר. זאת לא יצירת חווית משתמש טובה. תהיו יותר מילון בנושא הזה ופחות מאמר אקדמי.

קישורי הכוונה –  לא תמיד גולשים יגיעו לדף הספציפי אותו אתם מקדמים. למשל אם אתם מקדמים את המילה טכנאי מחשבים, ויש דף באתר שלכם המכיל רשימה של טכנאים, יכול להיות שהם יגיעו לאחד המאמרים בבלוג שלכם. למה? כי לא כולם משתמשים בביטוי טכנאי מחשבים. חלק יחפשו מידע ע"י הקלדת מילים כמו, "איך לכל הרוחות לתקן מחשב שמתחמם יותר מידי". אם יש לכם מאמר בנושא או רצף המילים קרוב לכך –  הגולש יגיע לשם. מהמאמר הזה תוכלו לכוון אותו למקומות הרלוונטיים. למשל אם אני רוצה לכוון את הגולשים שמגיעים לאתר שלי לשירותים שונים, אני יכול לכוון אותם ע"י שילוב קישורי הכוונה. גם במקרה הזה אפשר לגוון בטקסט העוגן:

 

>>> קורס קידום אתרים

>>> חוששים מכך שהאתר שלכם לא מותאם לקידום?  הזמינו דו"ח אופטימיזציה.

>>> שיעור פרטי בקידום אתרים –  כדי שתוכלו לדעת לעשות זאת בעצמכם.

 

קישורי תכלס

רוצים לדעת עוד על החלפת קישורים? לחצו כאן. זאת דוגמא לקישור תכלס. לא צריך לשבור יותר מידי את הראש פשוט לכוון את הגולש הלאה בלי לחשוב על מילות מפתח. פשוט להיות תכלס אתו. פשוט לכתוב מבלי לחשוב ולבנות כך קישור.

הפנייה למקורות חיצוניים

זה די טבעי ואפילו בריא מאוד להפנות למקורות חיצוניים. אלה לא צריכים להיות המתחרים שלכם למרות שאין כל דבר רע בהפניית קישור למתחרה מתוך מאמר. אלה יכולים להיות אתרי חדשות, ויקיפדיה, פסקי דין מסוימים, סרטוני הדרכה ביוטיוב ועוד. קישור חיצוני לא צריך לעשות רק כשאתם עושים החלפת קישורים. לא כל פעולה באתר צריכה להיעשות אך ורק עם היא נטו מביאה לכם תועלת מבחינת קידום אתרים.

Call Now Button