טעויות שחשוב להימנע מהן בעת בניית היררכיה לאתרים

בונים אתר חדש ויש לכם כבר אפיון ותכנון למבנה? נהדר. עכשיו תעשו לעצמכם טובה ענקית והשתדלו להימנע מטעויות נקודתיות יותר בהיררכיה של האתר.

לכל דבר יש את ההיררכיה שלו

לכל דבר יש את ההיררכיה שלו

היררכיה נכונה, היא ללא ספק, אחד הגורמים החשובים להצלחת קידום האתר כמו גם חווית משתמש טובה. היא יכולה לבוא לידי ביטוי באופנים שונים ולא רק בחלוקה נכונה של קטגוריות, תת קטגוריות ומאמרים אלה גם ברמה יותר קטנה וממוקדת. אם אתם מתחילים תהליך קידום אתרים במקביל לבניית אתר –  יש לכם הזדמנות להימנע מהטעויות שלאחר מכן יהפכו לכאב ראש. הפעם לא אדבר על ההיררכיה הכללית של האתר –  אלה אתייחס לדברים נקודתיים יותר.

היררכית URL היא עניין מיותר

לא אחת, כאשר פנו אלי לקבלת שירות ייעוץ קידום אתרים נשאלתי לגבי הדרך הנכונה להגדרת כתובות URL. אין זה משנה אם אתם עושים זאת בעברית או באנגלית (למרות שזה נושא לדיון בפני עצמו) לדעתי אין כל טעם לבנות היררכיה דרך ה Url. למה הכוונה?

אין טעם להגדיר כך

בניית-אתרי-וורדפרס/בניית-אתריםwww.blabla.co.il

מה שאתם מקבלים כאן היא סתם כתובת מסורבלת וארוכה מידי. אז נכון, מצד אחד המשתמש יכול להבין לאיזה קטגוריה שייכת התת קטגוריה, אבל יהיה הרבה יותר יעיל אם תבנו את ההיררכיה הזו דרך פירורי לחם. כלומר שה Url יהיה נקי:

בניית-אתרי-וורדפס/www.blabla.co.il

מהם בדיוק פירורי לחם? אתם יכולים לראות את פירורי הלחם של דף המאמר שאתם קוראים עכשיו מעל הכותרת של המאמר הזה

דף הבית › בלוג › טעויות שכדאי להימנע מהן בעת בניית היררכיה לאתרים

כך שבכל שלב אתם יכולים להקליק על הדף הקודם בהיררכיה ולנווט בקלות. זה טוב לגולש, טוב לגוגל ולא מסרבל לכם את כתובת האתר. לדעתי, כתובת אתר מסורבלת ועמוסה מידי יכולה להזיק.

שימוש לא נכון בפוסטים ועמודים

חשוב להבין מתי יש צורך להשתמש בפוסט ומתי צריך להשתמש בעמוד.

עמוד –  מיועד לקטגוריה ותת קטגוריה.

פוסט –  מאמרים בלבד.

יחד עם זאת, חשוב להבין שתהליך קידום אתרים אורגני כולל במקרים רבים גם קידום מוצלח של פוסטים ולא רק קטגוריות ותת קטגוריות. הרי יש מגבלה לכמות העמודים שניתן להכניס לתפריט לפני שהוא הופך לסלט ירקות.

סדר לא נכון של תפריט האתר

בלא מעט מקרים ראיתי שאתרים עלו לאוויר כאשר לא עומדת מחשבה מאחורי ההיררכיה של התפריט או שהמחשבה היא פשוט לא נכונה. הינה למשל תפריט שגוי

דף הבית  – בלוג – בניית אתרים –  עיצוב אתרים –  אודות –  צור קשר – לקוחות –  המלצות

 

אין בתפריט כזה כל סדר הגיוני.  איך נכון יותר לסדר את התפריט?

דף הבית –  אודות –  בניית אתרים –  עיצוב אתרים – לקוחות – המלצות –   צור קשר

צריך להיות סדר הגיוני –  דף הבית ודף האודות הם הראשונים בהיררכיה. מדוע? כי קודם כל המשתמשים באתר צריכים להכיר אתכם ולגם להגיע בקלות לדף הבית. השירותים שאתם מספקים הם הבאים בהיררכיה, לאחר מכן רשימת הלקוחות וההמלצות ולבסוף הבלוג וצור קשר. רצוי שתמיד צור הקשר יהיה אחרון בתפריט. וכאן זה לא רק עניין של היררכיה נכונה, אלא שאנשים רגילים לחפש שם את דף הצור קשר.

מפת אתר לגולש ללא שום הגיון או היררכיה

לא אחת ראיתי בעלי אתרים שפשוט דוחפים רצף של קישורים על מילות מפתח. קודם כן זה ספאם, שנית הם כנראה לא יודעים מהי מפת אתר לגולש, שלישית זה יותר מזיק מאשר מועיל. השימוש במפת האתר יכולה להשתנות מאתר לאתר וגם שם, בדיוק כמו בתפריט  – צריכה להיות סדר ומחשבה מאחורי המפה.

אופציה אפשרית – אשר ישנה גלילה בינונית עד ארוכה ולא דף בית קצר, אפשר להפוך את המפה למשהו שדומה לתפריט הראשי. כלומר כולל את הקטגוריות הראשיות של האתר שלכם. למה? כי אחרי גלילה ארוכה, כאשר המשתמש מגיע לפוטר, יהיה לו נוח יותר לנווט באתר מאשר לחזור ולגלול למעלה. כמו כן, אפשר לשלב עוד קטגוריות במיוחד במצב שבוא יש המון קטגוריות והן לא נכנסו לתפריט הראשי אלא נכללו כתת קטגוריות. רק תזהרו שלא להעמיד על מפת האתר. אלא ליצור שם מפת אתר נוחה למשתמש ולא מניפולטיבית על גוגל. באתרים גדולים, כמובן הגיוני לבנות מפות מורכבות יותר. באתרים קטנים לא הגיוני שתהיה מפתח אתר שכולל רשימה אינסופית של קישורים.

בלגן היררכי בכותרות

כותבים מאמר ארוך באתר? עשו שימוש נכון בכותרות. אישית אני לא חושב שלגוגל מעניין את התחת אם עשיתם כותרת גדולה או הגדרת אותה כ H1 או לא, אבל למען הסר ספק, אני מקפיד בכל זאת להשתמש ב H1. אם כבר אתם משתמשים בכותרות H   אל תגדירו אותן ללא מחשבה. כך תעשו זאת נכון.

  • הכותרת הראשית של המאמר – תמיד תהיה H1.
  • כותרת משנה: יכולה להיות מוגדרת בבולד או להיות H2. תלוי מה מתאים לכם ברמת העיצוב של האתר. למשל יש לי לקוח שאני מגדיר לו כ H2. אצלי, כותרת המשנה באתר מוגדרת כבולד.
  • כותרות ביניים – להגדיר כ H2.
  • נקודות –  כלומר כותרות לפסקאות –  אפשר להגדיר גם בבולד.
  • מתי משתמשים ב H3? כאש ירדים לעומק בהיררכיה של המאמר ומדברים על דבר בתוך דבר, אולם זה לא ממש החרכי. אישית אני מעדיף להשתמש בבולד.

בגדול –  חשוב לבנות טקסט מעוצב היררכית לטובת חווית המשתמש. הפן הטכני אולי חשוב, אבל לא חשוב כמו חווית המשתמש (יש כאלה שיסקלו אותו באבנים על המשפט האחרון –  ברינג איט און!).

נשלח ב בלוג
Call Now Button