איך לכתוב ראיון בצורה מקצועית לאתר שלכם

תוכן איכותי הוא הדבר החשוב ביותר לקידום האתר. בלעדיו יהיה לכם קשה מאוד להתברג בדף הראשון בגוגל. ובכל זאת, ניתן לראות היום אתרים רבים שלא כלול בהם תוכן איכותי. הסיבה היא פשוטה, תוכן איכותי הוא יקר. עלות מאמר איכותי נעה בין 200-300 ₪ פחות או יותר. לכן חלק מבעלי האתרים מעדיפים ליצור אותם בעצמם. כמו כן, לכותבי תכנים משתלם יותר לקח פרויקטים איכותיים של מאות שקלים פר מאמר מאשר פרויקטים קטנים של מאמרי קידום אתרים אורגני השווים לא יותר מ 10 אג' למילה (תוכן פשוט). ראיון הוא אחד הדרכים הכי יעילות וטובות לכתיבת תוכן איכותי.  איך עושים זאת נכון? קבלו מדריך שיעזור לכם לכתוב ראיון בצורה הטובה ביותר.

הכל מתחיל בתחקיר

כמה פעמים יצא לכם לקרוא רעיונות עם אותן השאלות? אם אתם שואפים להיות מקוריים, אתם חייבים להשקיע זמן בתחקיר לפני שאתם מתחילים לחבר שאלות. כך תעשו תחקיר בצורה טובה:

  1. חפשו מידע לפי שם המרואיין: הקלידו את שמו של המרואיין בגוגל וצפו בכל רסיס מידע שתמצאו עליו כולל סרטוני יוטיוב, כתבות באתרים אחרים, דברים שהוא כתב בפייסבוק או בכל מקור אחר. אם המרואיין שלכם הינו מפורסם מאוד ואתם רוצים להעמיק את התחקיר, כדאי לכם לבדוק גם את ארכיון העיתונות המודפסת. אפשר למצוא זאת בספריית בית אריאלה בת"א.
  1. חפשו לפי שם בעל העסק – אחרי שאספתם כמה שיותר מידע על בעל העסק עשו תחקיר על שם העסק עצמו. הרי בראיון לא תשאלו אותו רק עליו אלא גם על העסק שלו ואתם צריכים לבוא מוכנים.

 

כתיבת שאלות

 

ממש לא מומלץ להגיע לראיון מבלי שכתבתם את השאלות מראש. אחרי שאספתם את כל המידע על המרואיין שלכם ולמדתם על עולמו הגיע הזמן להרכיב את השאלות. אפשר לעשות גם שאלות פולאו-אפ על דברים שהוא אמר במקורות אחרים. זה תמיד מספק מידע מעניין. העדיפו שאלות שלא נשאלו בעבר על פני שאלות שחוקות או צפויות מידי.

הראיון עצמו

קיימות 3 דרכים לבצע את הראיון

 

  1. פגישה
  2. בטלפון
  3. במייל

 

אני מעדיף תמיד להיפגש עם המרואיין בבית שלו או בכל מקום אחר שנוח לו. מה שחשוב לעשות הוא להקליט אותו (יש לבקש רשות לעשות זאת). יחד עם זאת, ראיון במייל יקצר לכם תהליכים כי כל התשובות יהיו כתובות. ישנו חסרון גדול לראיון במייל: הוא ייקח יותר זמן וגם קשה יותר לראיין כי מדובר בפינג פונג ארוך מאוד.

איך כותבים את הראיון

אם גיליתם שהראיון לא ממש מרתק ומעניין, סננו ממנו את עקרי הדברים והגבילו את הכתיבה בין 500-1000 מילים. אם הרעיון מרתק, 1000-2000 מילים זה מספיק. 2000 מילים זאת כפולה בעיתון. מעבר לכך אתם תעייפו את הקוראים שלכם.

2 פורמטים לכתיבה

  • פתיח (מבוא) ואחריו שאלה, תשובה שאלה תשובה…
  • פתיח (מבוא) ואחריו רצף של שאלות ותשובות כאשר מידי פעם שוברות את הרצף פרפרזות. במקרה כזה רצוי לשלב כותרות ביניים כדי להפוך את רצף הקריאה לנוח יותר.

טיפים לכתיבת ראיון:

  • אל תשלבו יותר מידי פרטים ביוגרפיים. בשביל זה הקוראים שלכם יכולים להשתמש בגוגל.
  • אל תכתבו מגילות מהתשובות שלו דאו לסנן בין תפל לעיקר. מצד שני על תתקמצנו.
  • אל תלקקו למרואיין שלכם. ואל תהיו יותר מידי שיווקיים. זה יבריח את הקוראים.
  • שלבו תמונות כדי לשבור את רצף הקריאה.
  • התשובות של המרואיין צריכות להיות תמיד במרכאות
  • ראיון הוא לא תמלול – צריך לכתוב אותו בצורה מקצועית וללא היי, מה נשמע? תודה שנפגשת איתי לראיון.
נשלח ב בלוג
Call Now Button