כיום הרבה מאוד בעלי עסקים מחליפים מקדמים כל חצי שנה או שנה. לפעמים זה נעשה מסיבות מוצדקות ולפעמים לא. אין זה משנה אם החלפתם מקדם כי הציעו לכם דיל טוב יותר או כי אתם ממש לא מרוצים ממה שנעשה לטובת הקידום שלכם עד עכשיו, הינה כמה דברים שהמקדם החדש שלכם צריך לעשות.

להבין מה היו הבעיות מול חברת הקידום האחרת ולהגדיר יעדים ריאלים

חשוב להבין לליבו של הלקוח לפני שמתחילים לקדם.  המקדם החדש צריך לשאול אתכם מדוע עזב את המקדם הקודם, מה היו היעדים שמומחה הSEO  קיבל והאם הם היו ריאלים בכלל. לא מעט מקדמים זורקים הבטחות ללא כיסוי ללקוחות שלהם. הם עובדים על האתר של הלקוח במשך כמה חודשים, הכסף נכנס,  הם לא מצליחים להגיע ליעדים, הלקוח עוזב והמקדם בכל זאת מצליח להרוויח מהפרויקט. אז חשוב להפקיד על הצבת יעדים מחדש ובצורה ריאלית. כמו כן. לפעמים ללקוחות יש יעדים לא ריאלים ולכן כדאי להסביר להם זאת בצורה אדיבה.

סיפור קצר: באחד הימים, הגעתי לבית העסק של לקוח שפנה אלי ואמרתי לו: "אני רואה שאתה מקודם טוב. מדוע אתה רוצה להחליף חברת קידום?" בעל העסק אמר לי. "אני נמצא במקום השלישי בכמה ביטויים ואני ממש לא מרוצה מחברת הקידום שלי –  אני רוצה להיות במקום הראשון". אמרתי מיד לבעל העסק: אני מצטער אבל המקדם שלה מעולה וממש לא כדאי לך לעזוב אותו המון אנשים היו שמחים להיות במקום שלך תוך זמן כל-כל קצר. אתה נמצא במקום שלישי בתחום תחרותי. אין כל סיבה לעזוב את המקדם  שלך. אתה צריך להודות לו.

האם המקדם שלכם עושה את הבדיקות הדרושות לקידום האתר?

האם המקדם שלכם עושה את הבדיקות הדרושות לקידום האתר?

דו"ח אופטימיזציה חדש

גם אם המקדם הקודם היה אחד המובילים בתחומו – מומחה קידום אתרים שלקח לידיו אתר שקודם בעבר צריך בכל זאת לעשות לו בדיקה מחדש. למה? ליתר ביטחון. אולי הוא ימצא משהו שהמקדם הקודם פספס. אולי בינתיים פרצו לאתר ופגעו בו ואולי בהפסקה מאז חברת קידום האתרים הקודמת ועד לחדשה השתנו דברים בגוגל. בקשו ממנו להפיק לכם דו"ח מלא. לא נמצאו דברים שמפריעים לקידום? נהדר. הוא גילה תוכן כפול? קישורים שבורים? קישורים הדדים? או כל מיני תקלות כמו דפים ללא טייטלים ודסרקיפשנים –  זה הזמן לתקן זאת.

בדיקת קישורים

קישורים הדדיים יכולים ליצור נזק לאתר. קישור הדדי הוא קישור שיוצא מהאתר שלכם לאתר X  ומאתר X  אתם מקבלים קישור בחזרה. אם זה קורה לעיתים רחוקות ומדובר באתרים עם המון דפים, זה לא נורא. אבל כאשר מדובר ב 2 אתרים קטנים זה עלול להזיק. מדוע מקדם האתרים החדש שלכם צריך לבדוק זאת? כדי שבתהליך החלפת הקישורים הוא ידע לא לקבל קישורים מאתרים שאליהם יש קישור מהאתר שלכם ולהפך. איך בודקים קישורים נכנסים? דרך כלי מנהל האתרים או דרך Open Site Explorer. רצוי דרך שניהם.

קבלת גישה לגוגל אנליטיקס וכלי מנהל האתרים

לא תאמינו, אבל ישנם מקדמי אתרים שלא מחברים את האתר של הלקוחות שלהם לכלי מנהל האתרים ואנליטיקס. בעבר הגיע אלי לקוח חדש. ביקשתי ממנו שעוד לפני שאני מתחיל לעבוד שכבר יעביר לי גישה לכלי מנהל האתרים וגוגל אנליטיקס כדי שאוכל לדעת מה מצבו. הוא אמר שאין לו מושג מזה זה בכלל. זה בסדר שהלקוח לא יודע, אבל העובדה שחברת קידום האתרים שלו לא טרחה לחבר אותו לכלים האלה, מעידה על חובבנות. מה הסתבר שחברת ה SEO  שהוא קיבל ממנה שירות עשתה למענו דבר אחד –  רשמה את האתר שלו לאינדקסים.

חקר מילות מפתח ובדיקת מצב השאילתות בכלי מנהל האתרים

בשביל מה לעשות שוב חקר מילות מפתח אם כבר עשו לכם בעבר? אולי המגמות השתנו. פרט לכך, אם אותו מומחה קידום אתרים חדש מעולם לא קידום בתחום שלכם, הוא חייב לעשות חקר מילות מפתח חדש. אם יש לכם את חקר מילות המפתח שקיבלתם מהמקדם הקודם, העבירו אותו לחדש כדי לחסוך לו את הזמן. בכל מקרה, כדאי לבקש מהמקדם החדש שיבדוק את סעיף שאילתות החיפוש בכלי מנהל האתרים כדי לבדוק מאיזה ביטויים מגיעים אנשים לאתר. לאחרונה קיבלתי אתר ועשיתי בדיקה זו –  גיליתי שרוב הכניסות לאתר מגיעות בכלל מביטויים שוליים שלא קשורים לנושא המקודם של האתר. במקרה זה היה עלי לבנות אסטרטגיית קידום חדשה.

בדיקת מיקומים

בקשו מהמלקוח שישלח לכם את דו"ח בדיקת המיקומים האחרון כדי שתוכלו לדעת מה היה מצב האתר ביום שבו הופסק הקידום. את הדו"ח תוכלו להשוות חודש אחרי שתתחילו לקדם מול הדו"ח שלכם. אם עברו כמה חודשים מאז שהלקוח הפסיק לעבוד עם חברת ה SEO  הקודמת שלו, עשו בדיקת מיקומים בעצמכם. רצוי לשלוח בכל חודש קובץ אקסל עם המיקומים. בכל חודש הוסיפו טור עם מיקומי האתר על מנת שיהיה באפשרותו לראות את ההתקדמות.

נשלח ב בלוג
Call Now Button