כך תנהלו את הבלוג שלכם באופן יעיל
סביר להניח ששמתם לב שלכל אתר היום יש מדור מאמרים, מגזין או בלוג. מה ההבדל ביניהם? כלום. נאדה! רק השם. מדוע אינסטלטור צריך בלוג באתר שלו? כי אם הוא לא יעדכן תוכן חדש, הוא לא יצליח להתקדם הרבה. הבלוג מהווה קטגוריה טובה למקם בה דפי נחיתה אורגניים למושגים שונים שהם לא קטגוריות או תת קטגוריות. כך לא נוצר עומס על התפריט. חשוב להבין: גוגל אוהבים ולמעשה מעדיפים אתרים שמתעדכנים בתוכן כי הם רלוונטיים לגולשים. ישנם אתרים שניהול הבלוג שלהם הוא פשוט מאוד. כל מומחה קידום אתרים אורגני יכול לנהל בלוג כזה. ישנם מקרים, כמו למשל אתרים שהתוכן הוא המוצר שלהם, או מותגים שכמות הגולשים בהם מגיעה למאות אלפי או מיליוני גולשים, שם התוכן חייב להיות סופר איכותי (לא שאני טוען שצריך לעלות זבל באתרים אחרים) ומעניין ובמקרה כזה צריך מנהל תוכן מנוסה.
הינה כמה רעיונות לסוגי תוכן לבלוג
- ראיונות – תראיינו מומחה, תראיינו לקוח, תראיינו מוביל דעה. פשוט ראיינו. זוהי דרך נהדרת להציג תוכן איכותי ומעניין לגולשים. יש לכם אתר שעוסק באולם החתונות? תראיינו תקליטן, מעצבת שמלות כלה או מנהל גן אירועים. זה יעניין זוגות שמתחתנים וצמאים למידע. אפשר לעשות זאת טלפונית, או במייל אבל הדרך הכי נוחה היא בפגישה תוך כדי הקלטה.
- מאמרי דעה – אתה מנעולן ואתה קורא שורות אלו ומבין שאתה חייב תוכן חדש? יופי אתה עושה את הדבר הנכון. אז על מה תכתוב? אתה יכול לכתוב דעה שקשורה לתחום שלך. אל תתקמצן במילים. תהיה נדיב. על מה כבר אפשר להביע דעה? אל מה לא. יצא דגם של מנעול חדש? תכתוב מה טוב ומה רע בו. יש דלת מסוימת שאתה חושב שהיא הכי בטוחה מפני פריצות? הינה עוד נושא לכתבה. מאמר דעה יציג אותך כמומחה בתחום שלך. גוגל יאהב אותך והגולשים שלך יתאהבו בך. הם יבינו שיש להם עסק עם מומחה.
- סקירות וחדשות – מנהלים אתר בתחום המחשבים? יצא מעבד חדש לשוק? תכתבו על זה. הגולשים שלכם ישמחו לדעת. החלטתם להכניס מותג חדש לחנות שלכם? אלה חדשות שכדאי ללקוחות שלכם לדעת. למעשה מדור חדשות יכול להיות סוג של בלוג נפרד.
- מדריכים – מנהלים אתר דילים של טיסות לחו"ל? במקרה זה יש לכם יותר חומר לכתוב מאשר עצים בכל כדור הארץ. משווקים דילים לסלובניה? תכתבו על 3 האטרקציות הכי מומלצות באזור אגם בלד. משווקים דיל לשוויץ לתקופת החורף? תכתבו מדריך על השכרת ציוד סקי.
- סרטוני וידאו – לא לכולם יש כוח או רצון לקרוא. הרבה יותר קל לצפות מאשר לקרוא. זאת הסיבה בגללה מתכונים בווידאו תופסים תאוצה. יש לכם אתר קייטרינג או אתר מתכונים? מוכרים עוגות? הכינו וידאו של מתכון לעוגה. בעזרת הסמאטפון, כל אחד יכול להיות שף כוכב. טוב, כמעט אפשר להפוך לשף כוכב. אגב תוכן איכותי ומעניין יכול להפוך לויראלי אם עושים אותו נכון ולשטוף אתכם בצונאמי של לקוחות חדשים.
תדירות עדכון התוכן
לפחות פעמיים בשבוע. אם אתם יכולים פעם ביום – נהדר. אבל למי יש זמן לזה (נכון אתם צודקים). מדוע חשוב לעדכן לפחות פעמים בשבוע?
- כל מקדם אתרים בגוגל יאמר לכם שתוכן הוא המלך והוא עוזר לקידום.
- הגולשים שלהם יתאהבו בתכנים וירצו עוד. חלקם אפילו יתמכרו ואם לא תספקו להם את הקריז לתוכן, סביר להניח שהם לא יחזרו לבקר באתר שלכם.
מה לא לעשות
לא תשכפל – בשום פנים ואופן, לא להשתמש בתוכן בבלוג שלכם לפרסום במקומות אחרים. גם אם אתר חדשות ענק התאהב בתוכן שלכם – אל תעשו זאת. במקום זאת רשמו להם תוכן חדש באותה רמה שיוצג בבלעדית רק שם. מדוע? תוכן כפול פוגע בקידום האתר. זה לא בריא, לא יעיל ולא מומלץ בכלל.
לא תשווק יותר מידי – אל תציפו את הגולש בפרסומות והצעות (ועכשיו חדש דיל לניהול מוניטין ברשת. לחצו- כא…סתם) אל תלקקו לעצמכם ואל תדחפו מוצרים בכוח. אפשר להפנות אותם בצורה עניינית ורלוונטית דרך לינקים. 1-2 הפניות זה בסדר גמור. אבל לינק בכל שורה והתפארות עצמית כל 2 שורות תתפרש כמאמר שיווקי שיבריח את הגולשים שלכם כאילו התקשרו אליהם עכשיו בבקשה מאיזה קבר במטרה למכור להם קמע בולשיט כלשהו.
לא תידחוס – לתוכן חייב להיות מבנה מסודר ונוח לעין. אל תכתבו במשפטים ארוכים מידי. השתמשו בכותרות ביניים, מספור, נקודות וריווח. כך יהיה לגולש הרבה יותר קל לקרוא. למשל אם קראתם מתחילת המדריך הזה ועד עכשיו עשיתם דרך של כ 650 מילים אז אני מבין שמאמר הזה מעניין אתכם. תודה. אבל אם התחלתם לקרוא מכאן, סביר להניח שכותרת הביניים "מה לא לעשות" או המשפט "לא תידחוס" משכו אתכם וכך אתם יכולים לקרוא את מה שמעניין אתכם ומה שרלוונטי בעבורכם מבלי שתאלצו לקרוא כל כך הרבה.
לא תתקמצן – הקפידו על מאמרים של 300-400 מילים לפחות אלא אם כן מדובר במתכון למרק כתום (תנסו, זה באמת טעים) ואז אין כל סיבה לדחוס בכוח המון תוכן. אבל לרוב 300-400 צריך להיות המינימום למאמר בבלוג. מקדמי אתרים טוענים שגוגל לא טורחים לומר שלום למאמרים מתחת ל 300 מילים. זה שקר אחד גדול. הם אומרים להם היי, אבל הם יעדיפו להתיידד עם מאמרים ארוכים יותר.
לא תעייף – גוגל אוהבים מאמרים ארוכים, אבל לא תמיד צריך לעשות מה שגוגל אוהבים. למה אני מתייחס לגוגל ברבים? לא יודע זה מעין הרגל וגם כי גוגל הם כמו אלוהים ואלוהים זה ברבים. בקיצור, אל תציפו אותם במגילות של 1500 מילים ומעלה. חלקו זאת לפרקים, כמו המדריך הזה, חלקו למספר מאמרים. מה לעשות, הגולשים מתעייפים מקריאת מאמרים ארוכים. אומרים שאחרי 500 מילים הגולש כבר לא ממשיך לקרוא. כמה קראתם עד עכשיו? מעל 800 מילים במאמר זה, אבל לא הייתם חייבים לקרוא את כולו כי הוא מחולק לפסקאות. וחוץ מזה זה פרק ב' של המדריך. טוב בסדר, לפעמים אני לא מקשיב לעצמי ועובר את ה 1000 מילים כמו במאמר הזה, מצטער. לא הצלחתי להתאפק.
לא תתקמצן בתמונות – הפוסט צריך להיות לא רק חכם אל גם יפה. ואיך הופכים אותו לדוגמן? מוסיפים לו תמונות רלוונטיות ואם אפשר גם סרטוני וידאו. זה יפה לעין ותורם לריווח הטקס ולקריאה נוחה יותר. אז אל תתקמצנו. תתייחסו יפה לפוסט שלכם, תאפרו אותו קצת שיהיה יותר מושך לעין.
לא תשמרו את המידע לעצמכם – פעם לקוח אמר לי. אבל אם אני אתן מידע ללקוחות שלי, הם לא יצטרכו אותי. זה לא נכון. אם תכתוב ללקוח איך לתקן סתימה פשוטה הוא יעריך אותך, וכשתהיה לו סתימה מורכבת – הוא יזמין את השירות שלך.
לא תקבור את המידע – פרסמתם את המאמר באתר ונדמה לכם שהעבודה שלכם מבחינת ניהול תוכן נגמרה פה? טעות. שתפו אותו בפייסבוק, בטוויטר ואפילו בגוגל +. כך תגדילו את אחוז החשיפה שלכם. אם יש לכם תקציב נוסף, עשו זאת גם דרך Outbrain.