כן. לפעמים צריך לעשות גם את זה. שיקום הוא חלק בלתי נפרד מתחום קידום האתרים במיוחד אם אתר כלשהו עבר כל כמה חודשים ממומחה קידום אתרים אחד לשני. לכל מומחה SEO עלולה להיות הפילוסופיה שלו. כמות המקדמים החובבנים והחאפרים יכולה להיות זהה לכמות המקדמים המקצועיים בישראל. אז באיזה מצב אתר צריך לעבור שיקום ואיך עושים זאת בצורה מסודרת? להלן דוגמא למקרה שיקום אתר.
הסרת קישורים פנימיים שבורים – בסוף שנת 2015 קיבלתי לידי פרויקט גדול של קידום מספר אתרים. באחד מהאתרים היו עשרות אלפי דפים (קטגוריות, עמודים, דפי עסקים ועוד…). אני והלקוח נוכחנו לדעת שהאתר מוצף בהמון קישורים יוצאים שבורים. למעשה רוב הקישורים היוצאים שלו, שחלקם הם בכלל תגיות, פשוט לא מובילים לשום מקום כי הכתובות הוכנסו בצורה לא נכונה. כל מקדם אתרים יודע שקישורים שבורים יכולים לעשות נזק. גוגל לא אוהב אתר שמכיל קישורים כאלה. בכל יום הסרתי כמה קישורים כאלה.
שבירת לופ קישורים – לופ קישורים הוא דבר מאוד לא בריא. אסור שאתר X יקשר לאתר y ואתר y יקשר אליו בחזרה. במקרה כזה, היה קיים לופ קישורים בין האתר עצמו ולאתרי התמיכה שלו. לכן חשוב היה להסיר גם אותם. כמו כן כדאי לבדוק בכלי מנהל האתרים, את הקישורים הנכנסים. במידה והם גרועים או לא קשורים – רצוי להכין מייל המבקש מבעלי האתרים להסיר אותם – ולשלוח אותם לכותבות שאתם מוצאים בצור קשר. במידה ואתם לא מקבלים תשובה – השתמשו פשוט ב Disavow Tool כדי לגרום לגוגל להתעלם מהקישורים.
הסרת הדגשות מיותרות – בנוסף גיליתי שיש באתר בעיות של הדגשות יתר. עד היום אני לא מבין למה כל מיני מקדמי אתרים מתעקשים להגדיש מילות מפתח. זה לא תורם לכלום. חשוב לדאוג שהכותרות והתת כותרות יהיו או מודגשות או מוגדרות כ H1 או 2. אפשר גם להדגיש קישורים כדי שיראו זאת טוב יותר, אבל להדגיש סתם מילות מפתח במאמרים? זה ממש כמו לצעוק על גוגל – "תראה – אני אתר שעוסק בנושא הזה – תקפיץ אותי – תקפיץ אותי!". זה מיותר ועושה רושם של קידום יתר.
הסרת דפים מיותרים – האתר שימש גם כפלטפורמה נרחבת להחלפת קישורים. זה יכול להיות נחמד ויפה כאשר זה נעשה במידה וכאשר מדובר בנושאים הקשורים לאתר, אבל הדפים שהועלו לאתר לא היו קשורים לנושא שלו בכלל. זה היה כמו לראות דף של טכנאי מזגנים בתוך אתר של פסיכולוגית. לאט, לאט ובהדרגה הסרתי את הדפים האלה. האם הם יזיקו לקידום שלו אתם שואלים? לא כי זה לא אחד מהנושאים המקודמים של האתר.
דפים דלי תוכן – באתר היו קטגוריות שונות המיועדות לקידום. הבעיה הייתה שהקטגוריות היו דלות בתוכן. במקרה כזה חשוב להכין מאמר איכותי של לפחות 400 מילה שיעזור לקידום ואינדוקס הקטגוריה בגוגל.
חשוב מאוד: אם המקדם שלכם עושה זאת תהליך כזה יכול לקחת חודשים רבים – הכל תלוי בגודל האתר. אחרי שהשיקום יסתיים יכול להיות שהאתר יעלה במיקומים שלו באופן משמעותי. בכל אופן כדאי לבקש מהמקדם שלכם שיעבוד בצורה מסודרת עם טבלת אקסל. שירשום את שם הקטגוריה, הקישור שלה, מה פעולת התיקון שביצע בה ואם יש או חסר בה תוכן. בקיצור – כדאי להתעקש על קבלת דו"ח תיקונים מלא ולא משנה כזה זמן זה ייקח.