אחד השיקולים המרכזיים של כל בעל אתר הוא האם לנהל אותו לגמרי לבד, לתת את העבודה למנהל אתרים, או להשאיר את האחריות המלאה למומחה קידום אתרים אורגני. עניין ניהול האתרים יכול להפוך לכאב ראש לא קטן. לא אחת בעלי אתרים גילו שניצלו את האתרים שלהם לרעה בין אם מדובר במנהל האתר ובין אם מדובר במקדם שלו. מה גם שבעלי אתרים רבים ובעיקר מבוגרים, לא מביני בנושא ולא יכולים לנהל את האתר. אז לפני שאתם מחליטים מה לעשות אם האתר החדש שקניתם או האתר שבנו לכם, להלן כמה דברים שחשוב לדעת על ניהול אתרים.

עשו זאת בעצמכם

הדרך הבטוחה להשיג שקט נפשי בנושא הזה הוא פשוט לנהל את האתר בעצמכם. אבל הבעיה היא שישנן מערכות מסורבלות אשר מקשות על התפעול והניהול. לכן כדאי לבנות את האתר על מערכת יעילה ופשוטה – אני תמיד ממליץ ללקוחות שלי על WordPress. קידום אתרי וורדפרס הוא תהליך יותר פשוט ויעיל מקידום אתרים מבוססי מערכות ניהול אחרות וגם את השיקול הזה כדאי לקחת בחשבון. בכל אופן, אחרי שרכשתם את האתר, או שבנו לכם את האתר בהתאם לדרישות שלכם, חשוב מאוד לדאוג לקבל הדרכה על ניהול האתר באופן יסודי. עליכם להבין איך לעדכן מוצרים, לשנות כותרות ותיאורים וכל מה שנראה לכם חשוב לניהולו התקין של האתר כל שבעתיד לא תצטרכו לקבל עזרה.

 

ניהול אתרים

ניהול אתרים

למצוא מנהל אתר

אתרי מסחר בהם יש פעילות גדולה מאוד של גולשים, מצריכים ניהול קבוע. למטרה זו בעלי אתרים אפילו מעסיקים מנהל אתר במשרה מלאה. הוא דואג לנושאים כמו עדכון מוצרים, התנהלות מול ספקים, יצירת שיתופי פעולה, כתיבת תוכן או רכישתו ועוד. כמו כן, מומלץ שמנהל האתר יבין גם בנושא קידום אתרים אורגני, לכל הפחות שיבין את הבסיס מכיוון שחוסר הבנה בסיסי יכול לגרום לפגוע בעסק. ישנם בעלי עסקים שמחפשים מראש מומחה קידום אתרים לניהול האתר בעוד שאחרים מעסקים מנהל אתר בנפרד ומומחה SEO בנפרד. כאשר מדובר באתר גדול עם פעילות גדולה, כדאי באמת להעסיק מומחה ניהול אתרים בנפרד ומקדם בנפרד.

מקדם אתרים כמנהל חלקי של האתר

מקדמי אתרים הם למעשה סוג של מנהלי אתרים. בהרבה מאוד מקרים הם מקבלים הרשאה מלאה לאתר בכדי לא רק לשפר אותו אלא בכדי לעלות בו תוכן, שהוא אחד הדברים החשובים ביותר מבחינת עבודת הקידום. יחד עם זאת, על שאר היבטי האתר, צריך להיות אחראי בעל האתר בעצמו. למשל אם מדובר באתר לידים של ניתוחי אף, בעל האתר צריך לטפל בלידים הנכנסים ולשלוח הצעות מחיר ללקוחות. מקדם האתר צריך לעלות את התוכן, לעשות אופטימיזציה לאתר, לתקן תקלות שקשורות לקידום ועוד.

היזהרו מנוכלים 

כאשר אתם נותנים גישה לאדם שאתם לא מכירים לאתר שלכם, אתם צריכים לוודא שאתם יכולים לבטוח בו ב 100 אחוז. לכן כדאי להקפיד על הדברים הבאים ולא לקחת סיכונים:
מתן גישה מוגבלת – תנו למקדם או מנהל האתר שלכם גישה רק לדברים שצריכים להיות תחת אחריותו. במערכות ניהול מסוימות אפשר להגביל את הגישה ברמות שונות.
חוזה – לא רק עם מקדמי אתרים חשוב לעבוד עם חוזה אלא גם עם מנהלי אתרים. חשוב ליצור חוזה כמה שיותר מפורט כך שלא יהיו בו אי הבנות.
החלפת פרטי גישה לאתר לאחר גמר החוזה – אל תהיו תמימים ולא משנה עד כמה מערכת היחסים שלכם עם מקדם האתר או מנהלו הייתה טובה. לא אחת נתקלתי במקרים של לקוחות שלא בחרו להמשיך את חוזה קידום האתר עם חברה מסוימת. חודשים לאחר גמר החוזה, החברה הזאת עדיין הייתה בעלת גישה לאתר והיא עדיין השתמשה באתר שלו כמקור להוצאת קישורים מבלי שהלקוח ידע. לכן החליפו את פרטי הגישה לאתר שלכם מיד לאחר גמר החוזה כמו גם בטלו את ההרשאות לכלי מנהל האתרים וגוגל אנליטיקס.

נשלח ב בלוג
Call Now Button