10 סיבות לירידה במיקומים לאחר מעבר לאתר חדש

 

הבנתם שאתם חייבים לעבור לאתר חדש. עשיתם זאת וכמה ימים לאחר שהוא עלה לאוויר  – הוא נפגע במיקומיו בגוגל. תבדקו אם לא עשיתם את אחת מ 10 הטעויות הבאות.

 

  1. אי ביצוע הפניות 301 או ביצוע לא תקין של ההפניות – במקרים רבים קורה שבעל אתר מחליט לבנות לעצמו אתר חדש בויקס למשל או בלייב סיטי. הוא מחבר אליו את הדומיין ויוצא לדרך. מכאן הדרך להתדרדרות במיקומים תהיה ודאית. עברתם לאתר חדש? חשוב לבצע הפניות 301 דרך מומחה שמבין בכך. זה יכול להיות מקדם אתרים או בונה אתרים, העיקש שיש לו ניסיון בנושא. קורה גם שההפניות לא מבוצעות בצורה תקינה. לכן חשוב לבצע בדיקה של ההפניות. חשוב להבין: הפניות 301 לא עושים רק כאשר עוברים לדומיין חדש על מנת לסמן לגוגל שעברתם דירה, אלא גם כאשר כתובות ה url של האתר משתנות. רק במקרה ואתם שומרים בדיוק על אותן הכתובות, אין צורך בהפניות.

 

  1. שינוי קיצוני בהיררכיה של האתר – למבנה וההיררכיה של האתר יש השפעה לא קטנה על קידום האתר. שיניתם לגמרי את סדר הקטגוריות? האתר קיבל מבנה חדש לגמרי? יכול להיות שתהיה פגיעה במיקומים. זה יקרה כמעט בוודאות אם מבנה האתר שלכם השתנה לרעה. אם הוא השתנה לטובה, יכול להיות אפילו שיפור במיקומים. יש לדאוג להיררכיה טובה שמאפשר דרכה ב 2-3 קליקים לכל מקום. כדאי להיוועץ עם מקדם אתרים, או מומחה UX.

 

  1. קישורים שבורים או העתקת תוכן ללא קישורים – בעת העברת התכנים מהאתר הישן לחדש באמצעות קופיי-פייסט, יש לוודא שהקישורים עובדים. מבנה הקישורים הפנימיים הוא חלק מתהליך קידום אתרים אורגני. הוא עוזר לגוגל להבין מהם הדפים החשובים באתר וגם מסייע לגולש לנווט. אם גוגל יסרוק את האתר ויתברר שכל הקישורים שבורים – זה עלול להזיק לקידום.

 

  1. אי העתקת נתוני מטא – בדיוק כמו עם הקישורים, כך גם עם נתוני המטא. יש לוודא שגם הם מועתקים. מעבר לאתר חדש ללא העתקת נתוני המטא יפגע כמעט בוודאות בקידום האתר וגם ב Ctr.

 

  1. אופס, שכחתי לפתוח את האתר לסריקה של גוגל – כאשר בונים אחר חדש, חוסמים אותו לסריקה לגוגל כדי שאף אחד לא יגיע אליו. בלא מעט מקרים, בונה האתר פשוט שוכח להסיר את החסימה. מקדם אתרים יגלה את זה די מהר, אבל אם אין לכם מקדם, תבדקו שהוא פתוח לגוגל. אם מדובר באתר וורדפרס, יש להיכנס להגדרות——< קריאה ——> נראות במנועי חיפוש.

 

  1. השארת האתר הישן באוויר – בעל האתר מבין שהדומיין שלו בעונש או בעייתי על גבול העדיף לא להתעסק איתו מכל מיני סיבות. אז הוא בונה אתר חדש אבל משאיר את הישן באוויר. והתוכן? הוא זהה בשני האתרים? חושבים שהאתר החדש יתקדם בגוגל? לא ממש כי מדובר בתוכן כפול. לכן צריך לחסל את האתר הישן.

 

 

  1. מחיקה מסיבית של דפים – רכשתם אתר וגיליתם המון תוכן לא טוב? רוצים להיפטר מתוכן לא רלוונטי מהאתר שלכם? אל תמחקו אותו. שדרגו את התוכן. מחיקה מסיבית של דפים עלולה להזיק לקידום האתר לא פחות ואולי אפילו יותר מהסרה של קישורים נכנסים.

 

  1. אתר שלא מתאים לסלולר – ישנם לא מעט בוני אתרים חובבים או סתם לא מקצועיים שיבנו לכם אתר במחיר בדיחה אבל גם ברמת גרוע מאוד. כלומר אתר שאפילו לא מתאים למובייל. אין לכם גרסת מובייל לאתר החדש? תתכוננו לרדת במיקומים.

 

  1. אתר איטי – לא תמיד בעל האתר מחליט לבנות אחר חדש כי הוא רוצה לעבור למשהו טוב יותר. לפעמים אין לו ברירה והוא חייב לעשות את זה כי הוא השכיר אתר או עשה דיל שכל עוד הוא נשאר כלקוח של חברה מסוימת, יש לו אתר וברגע שהוא עוזב, הוא נפרד ממנה. בונים אתר חדש, תדאגו שהוא יהיה מהיר ושהוא יאוחסן בשרת איכותי. אומנם זה לא יעיף אתכם לכל הרוחות מגוגל, אבל זה יכול להשפיע במידה מסוימת על המיקומים.

 

  1. זה לא אתם זה גוגל – אתם, בונה האתר שלכם והמקדם שלכם עשיתם הכל בצורה מושלמת אבל מה לעשות –  לפעמים גוגל עושה חישוב מסלול מחדש על האתר שלכם, כי שיניתם אותו, ותוך כדי, המיקומים קצת נפגעים ואז הוא חוזר לעצמו. לכן, לאחר מעבר לאתר חדש, יכול להיות ששום דבר לא ישתנה, יכול להיות שתעלו ויכול להיות שתרדו. אם אתם קוראים שורות אלה במהלך 2017, אתם עמוק בתוך עידן הגוגל דאנס הבלתי נגמר טרום המובייל פירסט ולכן יכול להיות שניסויי גוגל גורמים לירידות ועליות במיקומי האתר.
נשלח ב בלוג
Call Now Button