איך להכין את האתר שלכם לבלאק פריידי ולשאר מבצעי נובמבר

לשנות טייטל או להוסיך כמה באנרים בדף הבית זאת אינה אסטרגטיה ראויה למבצעי חודש נובמבר. הגיע הזמן לקחת את העניינים ברצינות והכין את האתר שלכם כראוי ע"י קידום לכל אחד מימי המבצעים בגוגל.

 

חודש נובמבר הפך לתקופת הקניות המוצלחת ביותר ברשת. בעלי אתרים רבים מחכים לו כל השנה מכיוון שזהו החודש בו הם מוכרים הכי הרבה. מבצעי השופינג איי אל, הבלאק פריידי, הסייבר מאנדי ואפילו יום הרווקים הסיני –  יוצרים מה שנקרא בהלת קניות ברשת. למעשה אנשים רבים שומרים את הרכישות שהם מתכננים לבצע ליום הזה על מנת להוזיל את העלות. בכל חברת קידום אתרים אשר אחראית על SEO לאתרי סחר –  צריכה להיות אסטרטגיה ברור לחודש נובמבר. להלן כמה המלצות שכדאי ליישם.

מתי כדאי להתחיל להתכונן?

כמה שיותר מוקדם ככה יותר טוב. קיבלתם אתר חדש לקידום, במיוחד אם מדובר באתר סחר חדש וללא מוצרים ועמודים רבים, ככל שתתכננו מוקדם כך יהיה לכם סיכוי גדול יותר להגיע לדף הראשון. באתרים חזקים אפשר להגיע מהיום למחר במילים מסוימות הקשורות לימי המבצעים, כי לא כולם באמת מקדישים מחשבה ואסטרטגיה מיוחדת לימים האלה מלבד לשים כמה באנרים בדף הבית והקטגוריות. התחלתם לקדם חנות וירטואלית בינואר ונובמבר אפילו לא נראה באופק? אז פתחו דפים ייעודיים ובתחילת נובמבר הפנו אליהם קישורים ממקומות בולטים באתר. אפשר יהיה לשלב אותם דרך קישור במקום בולט או בתור קטגוריה זמנית.

שלב ראשון: חקר מילות מפתח

ברגע שתתחילו את מחקר המילים, תגלו די מוקדם שישנם לא מעט שילובים הקשורים לימי המבצעים מעבר לביטויים המובנים מאליו. כלי התכנון יציג לכם נפח חיפושים ממוצע כמובן. מה שיש לקחת בחשבון הוא שבחודר נובמבר, אתם יכולים לצפות שיהיו הרבה יותר חיפושים מהממוצע ולכן לא כדאי לוותר על ביטויים רלוונטיים לאתר שלכם שאין להם נפח חיפושים גדול במיוחד. אם יש להם אתר ותיק, כדאי לבדוק את כמות ההופעות של ביטוי המבצעים בכלי מנהל האתרים.

חשוב להבין: את המבצעים של חודש נובמבר מחפשים במהלך כל השנה. רוב האנשים לא זוכרים בדיוק באיזה חודש מתרחשים אותם מבצעים, ואם הם זוכרים אז הם לא יודעים באיזה תאריך בדיוק. לכן חשוב שהאתר שלכם יופיע בדף הראשון בגוגל בביטויים הללו במהלך כל השנה. כך תוכלו למתג את עצמכם טוב יותר כמו גם להיכנס למודעות של המשתמשים. יכול להיות מאוד שהם יהפכו ללקוחות שלכם עוד לפני נובמבר.

שלב שני: החלטה על אופן שילוב התוכן באתר

לכל אתר יכולה להתאים אסטרטגיה משלו בהתאם לחקר מילות מפתח. אני ממליץ לפתוח דף נפרד לכל אחד מהמבצעים ולא לרכז אותם בעמוד אחד. אתם לא תצליחו לקדם 4 שמות של ימי מבצעים בדף אחד וזה לא יראה טוב. נתוני המטא יהיו עמוסים מידי ובגדול –  תשכחו מלהגיע עם עמוד אחד לגוגל למקום הראשון. רצוי לפתוח עמוד אחד נפרד לכל מבצע ואם אתם רוצים לקדם ביטויי זנב ארוך –  אפשר לעלות אותם בתור מאמרים לבלוג של האתר ולקשר למקומות הרלוונטיים. מה שכן, חשוב להפקיד שבדפים המרכזיים ישנם מוצרים לרכישה ולא רק תוכן. קצרו למשתמשים את נתיב הרכישה עד כמה שניתן.

שלב שלישי: הזמנת תוכן

זה הזמן להכין קובץ מסודר לכותב התוכן שלכם לפני ימי המבצעים. השנה הזמנתי מאמרים למבצעים כאשר כל אחד מהם הוא באורך 500 מילים. המאמרים שולבו מתחת למוצרים ומעליהם היה טקסט שיווקי קצר מניע לפעולה. מילת המפתח חזרה על עצמה בתוכך 4-5 פעמים. כן, צפיפות מילות המפתח היא קריטית. במקרה שלי היה מדובר בלקוח שהקידום שלו החל במהלך אוקטובר, טיימינג מאוד קצר לקידום הנושא אבל את התוצאות הראשוניות הגיעו די מהר. באחד מבטויי הזנב הארוך הוא הופיע ברגע שנסרק בדף הראשון. בביטוי המרכזי –  בלאק פריידי, הוא התברג בדף הרביעי. כדי לתת לו פוש –  עברתי לשלב הבא.

שלב רביעי: בניית קישורים

את הדפים החדשים שפתחתם לא יזיק לשלוח לאחזור ואיבוד דרך כלי מנהל האתרים. אבל אם אתם באמת רוצים לחזק אותם, בנו אליכם קישורים. זה לא מסובך מידי להשיג קישורים בנושא הזה שכל כל אתר סחר יכול להיות רלוונטי. כמו כן, כדאי לבנות קישורים פנימיים על מנת לחזר את הדפים.

 

 

 

נשלח ב בלוג
Call Now Button