השערה: כיצד קידום אתרים אורגני יתנהל בעוד 10-20 שנה

כל חודש מישהו מכריז על כך שהקידום האורגני מת. הוא לא מת והוא גם לעולם לא ימות –  הוא פשוט יעבוד תהליך אבולוציה ושינוי משמעותי ב 2 העשורים הקרובים. בפוסט זה הרשתי לעצמי לנחש מה יקרה.

יחסית לא מזמן, גוגל החליטו להוריד את מודעות הצד הממומנות ולהוסיף מודעה ממומנת נוספת בראש הדף כך שמאז יש שם 4 פרסומות בראש תוצאות החיפוש. לאחרונה, כמה מקדמי אתרים הבחינו בניסוי של גוגל שהראה 6 פרסומות ממומנות בתחתית הדף. כל השינויים והניסויים האלה שגוגל מריצים גורמי לאנשים להכריז על כך שהקידום האורגני עומד למות. זה ממש לא נכון. אף מקדם אתרים לא ימצא את עצמו מובטל בעתיד הקרוב, אלא יאלץ לעבור הסתגלות מחדש לתחום כי הוא ימשיך לעבור אבולוציה. אני לא איש של ספקולציות, אבל במקרה הזה אנסה לשער או לנחש מה יקרה לתחום קידום האתרים בעוד 10 או עשרים שנה.

אבולוצית קידום אתרים

אבולוצית קידום אתרים

היום שבו הקישורים יהיו חסרי ערך

סביר להניח שגוגל ניסו לראות איך נראות תוצאות החיפוש לאחר שמבטלים את השפעת הקישורים. סביר להניח שהתוצאות היו גרועות יותר ולכן השיטה הזאת עדיין קיימת. אין שום דבר הוגן וטבעי בתהליך בניית הקישורים. זאת פעולה טכנית נטו שנועדה לעשות מניפולציה על מנוע החיפוש. פעם היא הייתה משמעותית הרבה יותר, עם הזמן כוח הקישורים ירד, האלגוריתמים התחדדו ובכל זאת עדיין מדובר בחלק חשוב בתהליך קידום האתר.

למרות ההתפתחות המהירה יחסית של גוגל, אני רק יכול להניח שהם יתנו את כל מה שיש להם במטרה להגיע שבו לקישורים תהיה אפס השפעה ושבכל זאת תוצאות החיפוש יראו איכותיות. כמה זמן יעבור על שזה יקרה? אני מניח שזה יקרה באחד משני העשורים הקרובים. כשזה יקרה, עבודת מקדמי האתרים עלולה לעבור שינוי מהותי:

אופציה 1:  המקדמים יבנו קישורים במטרה ליצור אך ורק תנועה לאתר – 90% מהקישורים שבונים מקדמי אתרים כיום בכלל לא נועדו להביא תנועה לאתר אלא כח ע"י הקישור עצמו. בימים שבהם גוגל היו מציגים PR, היה ברור יותר מה כוחו של כל קישור. בכל מקרה, כאשר לקישורים לא תהיה כל משעות –  המקדמים יעבור למתכונת אחרת – בניית קישורים במטרה להביא תנועה. לא עוד קישורים במאמרים פנימיים שאף אחד לא מגיע אליהם, אלא קישורים  במאמרים שמוצגים בדף הבית, קישורים בתוך דפי בית של אתרים מסוימים, התמקדות בבניית קישורים מרשתות חברתיות וכל גורם אחר שניתן להגיע ישירות ממנו לאתר הלקוח. כמו כן, המקדמים יקפידו על פרסום מאמרי אורח באתרים שיש בהם בלוגים עם קוראים רבים. מאמרים שבוודאות יופצו דרך רשתות חברתיות, ניוזלטרים קבוצות פייסבוק ועוד. לא תהיה משמעות למאמר שלא יופץ אלא אם כן מדובר בבלוג עם כמות אדירה של קוראים.

אופציה 2: מקדמי האתרים יפסיקו לבנות קישורים לגמרי. התפקיד יעבור לחברות יחסי ציבור. לחברות הללו יש קשרים וגישות לאתרי חדשות ואתרים משמעותיים שיכולים לייצר תנועה ישירה ללקוחות ולא קישורים חסרי משמעות. גם כיום בעלי אתרים רבים משלבים קידום אתרים אורגני עם עבודת יח"צ.

היום שבו מאמרי SEO יהפכו להיות מזיקים או חסרי משמעות בדיוק כמו קישורים מאתרי זבל

למרות ההתפתחות המתמדת של גוגל, האלגוריתמים רחוקים מלקרוא ולהבין תוכן בדיוק כמו בני אדם ובכך להבחין בין תוכן גרוע לתוכן מיץ זבל. כיום גוגל מצליח להבין יחסית רק קצת בזכות האינטליגנציה המלאכותית שלו והרבה בזכות אחוז השהיה באתר. בעוד שבארה"ב מדובר על כל שתוכן קידום אתרים הפך למזיק או חסר השפעה, בארץ התוכן הזה עדיין חי, בועט ועובד. אומנם גוגל רחוק עוד מלהיות סקיינט מסרטי "שליחות קטלנית", אבל בסופו של דבר זה יקרה. אתרים שיהיו מפוחלצים בתוכך SEO חסר ערך יאבדו את המיקומים שלכם לטובת תוכן איכותי.

איך בדיוק גוגל יבינו שמדובר בתוכן SEO גם בלי אינטליגנציה מלאכותית? אני מאמין שע"י סריקת האתר והבנת שבלונות התוכן בו אפשר להסיק גם היום מהו תוכן איכותי ומה תוכן גרוע. כל מה שהזחלן של גוגל צריך לעשות הוא למצוא את התבנית

  1. מאמרים של 300 מילים.
  2. שילוב מאולץ של מילות מפתח.
  3. שילוב כותרות ביניים ללא תתי סעיפים, מספורים, והיררכיה טקסואלית שמראה על טקסט מעמיק ומפורט.

 

אומנם זאת ספקולציה, אבל אני מאמין שגוגל מסוגלים להבין את התבנית הזאת גם היום. אולי הם הפעילו אלגוריתם שמזהה תוכך ספאמי כך. אולי אחרי שהם הפעילו את האלגוריתם הזה, בדיוק כמו עם נושא הקישורים –  התוצאות שהם קיבלו היו נוראות. כמו כן, אף על פי שאפשר לזהות תוכן SEO בצורה תבניתית, אין זה אומר שאפשר לייצר תוכן איכותי בתבנית פחות או יותר דומה. בקיצור למרות שאני מאמין שזה אפשרי –  הפעלת אלגורתם שמזהה כך תבניות תהיה פעולה לא הוגנת.

 

בכל מקרה, יום אחד מקדמי האתרים יאלצו להסתגל לשנות את דרך העבודה כך:

אופציה 1: כל מקדם אתרים יאלץ להיות גם כותב תוכן איכותי.

אופציה 2: המקדמים יאלצו לעלות את הריטיינר החודשי מכיוון שתוכן איכותי עולה הרבה יותר מאשר תוכן קידום אתרים.

אופציה 3: המקדמים יתנו את תהליך קידום האתר בכך שבעל האתר יספק כמות מסוימת של תוכן איכותי בכל חודש.

חשוב להבין א:  כאשר לקישורים לא תהיה משמעות –  חשיבות התוכן תהיה אף גדולה יותר.

חשוב להבין ב: יש היום לא מעט מקדמי אתרים שמקפידים על תוכן איכותי. אולם תוכן ה SEO נמצא בכל זאת בשימוש מאוד רחב כך שתקציבים נמוכים במיוחד על גבול הבדיחה (מתחת ל 1000 ₪) יהיו חסרי תועלת.

היום שבו מקדמי אתרים יהפכו לטכנאי אתרים או מנהלי אתרים

ואם עניין התוכן והקישורים ישתנו בהתאם להשערות הנ"ל, יכול להיות שמקדמי האתרים יהפכו פשוט לטכנאי אתרים. לקוחות רבים יעבדו על חברות יח"צ לבניית קישורים, ירכשו תוכן או יכתבו אותו בעצמם כך שלא יהיה להם צורך במקדמים לפעולה זו. הם יוכלו להעביר את העבודה למנהל האתרים אם הם לא ירצו לעשות זאת בעצמם. מה בכל זאת יעשו המקדמים? חקר מילות מפתח, טיפול בתקלות שקשורות לקידום ואופטימיזציה לאתר. כלומר יעסקו בעיקר בפן הטכני. כמו שמזמינים טכנאי מזגנים, כל יזמינו טכנאי אתרים במטרה להתאים את האתר לקידום או לתקן תקלות שפוגעות ב SEO. עוד דרך להסתגלות: הם יעבירו את רוב העבודה שלההם לקידום אתרים ממומן.

נשלח ב בלוג
Call Now Button