איך למנוע מהאקס-מקדם שלכם לנקום באתר

זאת לא תופעה נדירה. ישנם לקוחות שלא מרוצים מהמקדם שלהם, אבל חוששים לעזוב אותו מפני שהם מפחדים שהוא ינקום בהם ע"י פגיעה באתר. זוהי תופעה בזויה אבל אפשר להימנע מנזקים בקלות ע"י הכנסת סעיפים לחוזה קידום האתר וכמה צעדים פשוטים שכדאי לעשות לפני שאתם מחליטים שלא להמשיך לעבוד איתו.

זהירות. אקס מקדם עצבני לפניכם

לעיתים לא רחוקות מידי אני מבחין בפוסטים של מקדמים שמתלוננים על כך שהמקדם הקודם של הלקוח שלהם, לא אהב את עזיבתו ולכן הוא החליט לחבל לו באתר. זוהי נקמת  האקס גרסת – השיווק באינטרנט. אל תגידו לי זה לא יקרה. זה בהחלט יכול לקרות לכם גם אם למקדם שלכם נראה לכם תמים לגמרי. לכן עליכם לבטח את עצמכם החל ממעמד החוזה ולבסוף גם רגע לפני שאתם עוזבים את ספק השירות.

סעיפים שחשוב מאוד להכניס לחוזה

ברוב המקרים החוזים בין חבורת קידום אתרים ולבין לקוחות הם די סטנדרטיים. לפעמים הלקוח חותם מבלי להתעמק יותר מידי כי הוא נותן אמון בספק השירות. לא רק שצריך לקרוא את החוזה לעומק עד לפרט הקטן ביותר, אלא גם חשוב לדאוג להוסיף סעיפים ששומרים על האינטרסים שלכם. אל תגידו, זה מובן מאיליו שמקדם אתרים כלשהו לא יעשה X או Y  לאתר שלכם. תתפלאו לדעת, שיש אנשים שלא רק שהכיס שלהם נפגע, אלא גם שהאגו שלהם מתרסק והם לוקחים את סיפור עזיבת הלקוח כמו גירושים שנפלו עליהם משום מקום. הם המומים עד כדי כך שהם מקדישים זמן ומשאבים לאורך תקופה ארוכה כדי לנקום בלקוח או בכדי לגרום לו להתחרט ולחזור.

כמה דוגמאות לסעיפים שאתם פשוט חייבים לשלב בחוזה  כדי להימנע מנקמתו של אקס מקדם זועם:

  1. אי הורדת קישורים – אחרי 4-5 שנים אצל מקדם אתרים כלשהו החלטתם להפסיק את הקידום או לעבור למקדם אחר. אל תהיו בטוחים שכל הקישורים שנבנו לכם לאורך התקופה יישארו. יש כאלה שישאירו ויש כאלה שפשוט יורדו אותם ביום אחד או בהדרגה. הכניסו לסעיף חוזה שמחייב את חברת הקידום שלא להסיר את הקישורים. ואז, אולי, המקדמים יאמרו לכם כך: "אנחנו מוציאים לכם קישורים מאתרים שלנו – עזבת? אנחנו לא חייבים לך כלום. אלה האתרים שלנו".

במקרה כזה נסו את אחת התשובות הבאות:

  • אז אל תבנו לי קישורים מהאתרים שלכם. יש עוד מיליון מקורות אחרים.
  • אם כך, אני מעדיף לסגור חוזה עם חברה אחרת.

 

  1. אל תשלח ידך אל האתר – יש לכם אתר וורדפרס. נהדר הורידו תוסף שמתעד את השינויים שנעשו באתר שלכם. כך תוכלו לדעת איזה קבצים עברו שינויי. ברגע שהמקדם יזהה קיום של תוסף כזה לא רק שהוא לא ירשה לעצמו שלא לעשות כלום, אלא ימנע מלחבל בו. רצוי להחתים את המקדם על כתב אחריות שבו הוא מתחייב שלא להסיר מאמרים שהוא העלה לאתר ולא לעשות שום פעולה שעלולה לסכן את מצב האתר כמו ביטול כל האופטימיזציה שהוא עשה לאתר. כבר קרו מקרים בהם המקדמים פשוט מחקו בקליק אחד את כל הבלוג באתר וכך שלחו את קידום האתר לכל הרוחות.

חשוב שהמקדם שלכם יבין: קידום אתרים אורגני הוא לא השכרת חדרים לפי שעה. שילמתם אלפי שקלים כל חודש בעבור העבודה? אין כל סיבה שהוא יבטל לכם אותה.

 

תדאגו שלאתר שלכם יש גיבוי יומי: גיבוי אחת לשבוע או אחת לחודש זהו פתרון ממש לא טוב. תדאגו שיש לכם גיבוי יומי, כך שגם אם המנייאק הצליח לפגוע באתר שלהם, תוכלו לשחזר אותו אחורה מבלי לאבד כמעט דבר.

רגע לפני שאתם אומרים לו שאתם צריכים לעשות שיחת יחסינו לאן

בנוסף על סעיף 2. רגע לפני שאתם מחליטים לבשר למקדם שלכם שאתם לא מעוניינים להמשיך להיות לקוחות שלו – נטרלו את כל הגישות שלו לכלי גוגל והאתר שלכם. הסירו אותו מכלי מנהל האתרים וגוגל אנליטיקס. כמו כן החליפו את הססמה לאתר. במידה ויש לו גישה לדומיין והשרת –  גם משם נטרלו אותו. עשו זאת בצורה מכובדת. וצרו איתו קשר מיד לאחר שעשיתם זאת. הוא לא צריך לגלות שאתם מתכננים לעזוב רק בגלל שהגישות שלו נוטרלו מבלי שדיברתם אתו מיד לאחר מכן. זאת לא דרך טובה לפטר את המקדם שלכם.

לגבי קידום ממומן – חשוב מאוד לדאוג שהקמפיין הממומן מנוהל מהיוזר שלכם או יוזר ייעודי שאתם פתחתם ולא מהיוזר של חברת הקידום. כך תוכלו לנטרל את הגישה אליו. לא אחת קרה שמנהלי קמפיינים חיבלו בכל דרך אפשרית בקמפיין אחרי שהם פוטרו כך שהם השאירו מאחוריהם בלגן לא קטן. תמנעו מעצמכם את הצרה הזו.

נשלח ב בלוג
Call Now Button