אופטימיזציה לאתרים
אחד השלבים הכי קריטיים ואולי אפילו השלב החשוב ביותר הוא ביצוע אופטימיזציה לאתרים. ללא התהליך הזה, לא ניתן לקדם את האתר כמו שצריך. גם אם אין לכם כל מטרה לקדם את האתר שלכם ע"י גורם חיצוני, כדאי שתזמינו את השירות הזה ממומחה מנוסה.
לא אחת נתקלתי באתרים שהיו פרק זמן לא קטן בתהליך קידום, אבל היו רחוקים מלעבור תהליך אופטימיזציה. בעיות מאוד בסיסיות שהיו צריכות להיקלט במבט זריז על האתר – לא טופלו. בכל מקרה כאשר אתם מתחילים תהליך אצל חברת קידום אתרים או פרילנסר, רצוי לדרוש דו"ח אופטימיזציה המפרט על כל בעיות האתר וכולל גם את הדרכים כיצד לתקן אותם.
חשוב להבין: עצם יישום הבעיות שמתגלות בדו"ח יכול להקפיץ את האתר שלכם בגוגל באופן משמעותי גם אם הוא לא נמצא בתהליך קידום כעת או אפילו מעולם לא קודם.
במה אמור לעסוק דו"ח אופטימיזציה (רשימה של הדברים החשובים ביותר)
מבנה: על המקדם לעבור על מבנה האתר ולבדוק שההיררכיה שלו נכונה. יש לוודא שמבנה האתר ברור ומסודר לפי קטגוריות ותת קטגוריות. יש לוודא שאין עומס יתר על התפריטים, שניתן להגיע לכל מקום חשוב באתר תוך 3-4 קליקים ועוד. באתרים מורכבים חשוב לוודא שיש מפת אתר לגולש בפוטר. אתר שבנוי בצורה לא נכונה הוא לא רק שהינו פחות אידיאלי לגוגל, אלא גם יוצר חווית משתמש לא ממש טובה.
תוכן: יש לוודא שהתוכן באתר הינו מקורי. כלומר לא רק שאינו מועתק ממקורות אחרים אלא גם לא חוזר על עצמו בתוך האתר. אחרת זה יכול להזיק לקידום בצורה שלא תאפשר לאתר להתקדם, במיוחד לא כשמדובר בתוכן של דף הבית והקטגוריות המקודמות. חשוב שכל דף יעבור אופטימיזציה הכוללת עדכון נתוני מטא, שילוב נכון ובריא של מילות מפתח וגם שימוש בתמונות. אם יש אפשרות להוסיף סרטוני וידאו – זה רק יכול לעזור.
קישורים – יש לוודא שהקישורים באתר לא יוצרים ספאם. כל מומחה קידום אתרים יודע שיותר מידי קישורים על מילות מפתח – יכולות להזיק. לא אחת נתקלתי באתרים שבהם כל דף באתר הכיל קישור על מילת המפתח המרכזית של האתר. יש לבנות תמהיל קישורים טבעי. פעם על מילת מפתח, פעם על משפט שכולל ויריאצייה של מילת המפתח ועוד. כמו כן, יש לוודא שהקישורים יוצרים היררכיה נכונה, שהם מכוונים לדפים מרכזיים באתר לצד דפים שהם רלוונטיים להעשרת הקריאה. בניה נכונה של קישורים פנימיים יכולה לסייע לאתר להתקדם ולגוגל להבין מהם הדפים החשובים באתר. כך תמנעו מקרה ובו עמוד לא רצוי מופיע לכם בדף הראשון במקום דף שאתם מעוניינים לקדמו.
חווית משתמש – מדובר בנושא בפני עצמו. בעלי אתרים גדולים לוקחים מומחה ספציפי לנושא כדי לסדר את האתר שלכם כמו שצריך או מראש לתכנן אותו. כאשר מדובר בפרויקט של קידום אתרים, על המקדם לבדוק מה יכול לפגוע בחוויית המשתמש שלהם. למשל פופאפס שקופצים בזמן הלא נכון או ריבוי פופאפס, יותר מידי מלל בכל משבצת אפשרית באתר, גרפיקה שלא משדרת את המסר הנכון, תוכן שלא עונה על מה שהגולש מחפש ועוד. למעשה, חווית משתמש טובה – כוללת ביחד את כל המרכיבים שקראתם עד עכשיו וגם כאלה שתקראו בהמשך הפוסט.
יצירת קשר קלה וזריזה – אם לא ניתן ליצור קשר דרך האתר שלכם תוך כמה שניות – אתם מפסידים לא מעט לקוחות. חשוב שתהליך השארת הפריט יהיה כמה שיותר פשוט ומהיר, שתהיה גם דרך ליצור קשר במייל וגם שמספרי הטלפון באתר יהיו לחיצים כך שאפשר יהיה ליצור קשר בלחיצה דרך הנייד. זהו אחד הדברים הכי חשובים בתהליך הכולל אופטימיזציה לאתרים.
התאמה למובייל – אם האתר שלכם הינו רספונסיבי בלבד אבל לא מותאם למובייל – זה לא מספיק. בזמן כתיבת שורות אלה גוגל עובדים על עדכון המובייל פירסט שידרג אתרים קודם כל לפי גרסת הסלולרי שלהם ואחר כך לפי הגרסה הרגילה. מי שהאתר שלו לא מותאם למובייל או שיש לו גרסה שמותאמת חלקית למובייל – עלול לרדת במיקומים.
>>> בדקו כאן אם האתר שלכם מתאים למובייל
מהירות האתר – חשוב לוודא שהוא עולה כמה שיותר מהר. אם הוא עולה יותר מ 4 שניות זה כבר בעייתי. ישנם גורמים רבים היכולים לפגוע במהירות האתר. למשל: שרת לא טוב, תמונות ששוקלות יותר מידי ועוד.
ישנם עוד סעיפים רבים הכוללים ביצוע אופטימיזציה לאתרים אותם המקדם שלכם צריך לשפר. ממליץ להציץ בצ'ק ליסט הבא כדי לדעת מה בדיוק צריך לבדוק באתר.
מתי, למה, כמה ואיך לעשות זאת?
מיד לאחר חקר מילות המפתח – לאחר שהמקדם שלכם הבין מהן המילים שיש לקדם, עליו להתחיל לבדוק את האתר. חשוב להבין שהתהליך יכול להשתנות מאתר לאתר. למשל: כאשר מדובר באתר קטן של כמה דפים – זה לא ימשך יותר מכמה ימים הכוללים בדיקה וביצוע התיקונים. כאשר מדובר באתר ביינוני – זה עלול להימשך חודש שלם. כאשר מדובר באתר גדול, התהליך יכול להיות און -גואינג, כלומר להתפרס לאורך זמן רב מהקידום מכיוון שיש המון דפים ומוצרים לטפל בהם.
כאשר האתר חוטף עונש או שיש ירידה במיקומים – גם אם האתר עבר אופטימיזציה מושלמת, כדאי לעבור עליו שוב במקרה זה. לא אחת קרה, שלמרות שהסברתי ללקוחות שלי מה אסור לעשות, הם עשו זאת בכל מקרה, וזה פגע באתר. במקרה כזה, במהלך ביצוע דו"ח אופטימיזציה לאתרים מתגלות הבעיות החמורות.
לקבל חוות דעת נוספת – לא בטוחים שחברת הקידום שלכם עושה עבודה טובה? בקשו ממקדם אתרים אחר שיעבור על האתר ויפיק לכם דו"ח אופטימיזציה. לא אחת מצאתי את עצמי עושה את זה בשביל אחרים והיו מקרים בהם הלקוחות שלי עשו שימוש ביועץ חיצוני. חשוב להבין שלכל מקדם יש אתה הדרך שלו. יש מי ש X יהיה חסר משמעות עבורו ולעומת זאת, יש מי שזה יהיה הדבר הכי חשוב בהלך הקידום.
איך להזמין נכון את הדו"ח
לדאוג שהמקדם ירשום את הדו"ח באופן הבא:
- מה הבעיה
- מה הפתרון
- מי אמור לטפל בבעיה.
בחלק מהמקרים המקדם עצמו יטפל בבעיה, במקרים אחרים – מומחים ספציפיים לנושאים כמו גרפיקאים, מתכנתים ועוד.
תמחור
עלות בדיקת האתר נעה בין 500-1500 ש"ח הכל תלוי בגודל האתר.
עלות ביצוע התיקונים: כאשר מדובר בתהליך נפרד, כלומר עבודה שהוזמנה ללא קשר לתהליך קידום אתרים העלות תהיה פר שעה 250-350 ₪ לעבודת מקדם ובמחירים דומים כאשר מדובר במומחים אחרים. כמו כן, יתכן ויהיו תיקונים שלא יתומחרו פר שעה אלא פר פריט (מאמרים, לוגואים ועוד) או באופן כללי לפי העבודה עצמה.
חשוב להבין: יש חברות קידום אתרים או מקדמים שתהליך האופטימיזציה לאתרים יהיה כלול בריטיינר החודשי שהם גובים. במקביל יש חברות קידום אתרים שיתמכרו לכם את התהליך הזה בנפרד. כך שיכול להיות מצד שבעבור החודש הראשון לקידום תשלמו כפול. לכן חשוב לברר זאת לפני שאתם חותמים על החוזה כדי לא להיות מופתעים.