17 סיבות שיגרמו למקדם אתרים לסרב לקדם את אתרכם

מידי פעם בפעם מקדם אתרים יכול לסרב להצעה שלכם לקדם את אתרכם. למעשה, אם נתקלתם במקדם כזה, הסיכוי שמדובר במומחה הגון ומוסרי הוא גבוה מאוד. אל תיקחו זאת אישית, אין כל סיבה להיעלב. מה שחשוב הוא להקשיב לסיבות שלו, חלקן יכולות לעזור לכם מאוד במציאת המקדם המתאים לכם. אלה הסיבות שיכולות לגרום לו לומר –  לא.

 

computer says no1. אתר הבנוי על פלטפורמה שלא מתאימה לקידום – אחד הדברים הכי קריטיים בנושא קידום אתרים הוא המערכת עליה בנוי האתר. אם האתר שלכם מיושן, כלומר אתר html ללא מערכת ניהול או אתר Wix, המקדם עלול לסרב לפרויקטים כאלה אלא אם כן אתם מוכנים לעבור לאתר חדש. מה הבעיה עם אתר מיושן? הוא לא מותאם לסלולר מן הסתם וגם העלאת התוכן בו היא בעייתית עד בלתי אפשרית. אתרי Wix, נחשבים למאוד בעייתיים לקידום בזירות תחרותיות, אבל סביר להניח שיום אחד המצב ישתנה.

 

2. ניגוד אינטרסים – במידה ולמקדם יש לקוח בתחום שבו אתם פועלים, סביר להניח שאותו לקוח יבקש ממנו לא לקדם את המתחרים שלו. קורה שיש בעלי עסקים שלא אכפת להם שהלקוח מקדם את מתחריו, אבל במקרים רבים, זה מה שקורה. את הנאמנות הזאת אסור לקחת כמובן מאיליו כי אותו מקדם מפסיד כסף על לקוחות פוטנציאליים שהוא היה יכול לקדם. יחד עם זאת, יש מקדמי אתרים שלמרות אי הסכמת הלקוח, מקדמים את המתחרים אבל לא מספרים על כך.

 

3. כאשר מדובר בפרויקט מורכב שמתאים יותר לחברת קידום אתרים: החלטתם שאתם לא רוצים לעבוד יותר עם חברת קידום אתרים, ולכן התחלתם לחפש פרילנסר. הוא בדק את האתר שלכם והבין שהוא פשוט אתר מורכב מאוד, עם רשימה בלתי נגמרת של מילות מפתח לקידום, אופטימיזציה נדרשת מפה ועד הירח ולכן כדי להצליח יש צורך בעבודה מסביב לשעון. לאותו מקדם, אין את הזמן או את כח האדם הנדרש בכם ולכן הוא יאמר לכם שכדאי לכם לפנות לחברת קידום אתרים שתקצה כמה עובדים לקידום האתר, או שרצוי שתשכרו מקדם אתרים In house.

 

 4. המקדם הגיע לגבול היכולת שלו לקלוט לקוחות חדשים – יש גבול לכמות הלקוחות שהמקדם יכול לקלוט. בכמה הוא יכול לטפל? זה תלוי בגודל הפרויקטים שהוא לקח על עצמו. יש מקרים בהם הוא יכול, ללא שום עזרה, לנהל 10 פרויקטים במקביל ויש מצבים בהם 5 אתרי ענק יכולים לקחת לו את כל יום העבודה.

 

 5. בעיית מצפון וערכים –  אם למשל אתם מנהלים עסק של קייטרינג לא כשר סביר להניח שמקדם שומר מסורת או דתי לא ירצה לקדם אתכם בגלל בעיות מצפון. את בעיות המצפון הקשות ביותר אפשר למצוא בפרויקטים של ניהול מוניטין ברשת, למשל אני סירבתי לעשות ניהול מוניטין לאדם שהואשם בהטרדות מיניות.

 

 6. גדול עליו – פרילנסר שלראשונה נאלץ לקדם חנות אינטרנטית ענקית, בעוד שכל הניסיון שלו מורכב מקידום בעלי עסקים קנטים ובינוניים, יכול להיות שהוא ירגיש לא מוכן לכך. יכול להיות שהוא יעדיף להשתפשף על חנויות קטנות יותר לפני שהוא מתעסק עם אתר ענק ורב נושאי.

 

 7. בעיה בתיאום ציפיות – אחד הדברים הכי חשובים בתהליך סגירת עסקה בין לקוח למומחה קידום אתרים טמון בתיאום ציפיות. יכול להיות שהציפיות של הלקוח יהיו התחייבות של  הגעה למקום ראשון, והמקדם לא יהיה מוכן להתחייב לכך ולכן הוא יחליט לוותר על הפרויקט. יכול להיות שהציפיות של בעל האתר הם הגעה לדף ראשון תוך חצי שנה בתחום מאוד תחרותי, אבל המקדם ירגיש שהלקוח לוחץ ויעדיף לקחת פרויקט שלא מגביל אותו בזמן. אגב לא חסרים פרויקטים תחרותיים שגם אחרי שנה אי אפשר יהיה להגיע לדף הראשון.

 

 

computer says no

 

 

8.  חוסר נכונות לעבוד בשיטת התשלום כשמגיעות תוצאות

  בעלי אתרים רבים מציעים עסקאות כאלה:

 

  • קידום תמורת אחוזים מהרווחים – למקדים רבים ההצעה נשמעת מפוקפקת כי זה נראה שהלקוח לא ממש מאמין בהצלחת העסק שלו עצמו עד כדי כך שהוא לא מוכן להשקיע בו.
  • תשלום פר מילה שמגיעה לדף הראשון – כמה מאות ₪ לכל מילה.
  • תשלום רק כאשר יש תוצאות – תחילת תשלום ריטיינר מלא רק כאשר האתר מגיע לדף הראשון במילים המרכזיות שלו.

 

רוב המקדמים לא יסכימו לתנאים כאלה, אבל תמיד אפשר למצוא מישהו שיסכים לעבוד בשיטה זו. אני אישית, רואה בשיטות האלה כניצול והתייחסות למקדמים כאל עבדים.

 

9. תקציב נמוך מידי – לא אחת שמעתי על בעלי עסקים שתקציב הקידום האורגני שלהם הוא 500 ₪ בחודש. תקציב כזה לא יספיק לכלום, בטח שלא לתוכן איכותי ובטח שלא לתוצאות לעבודה יעילה.

 

10. חוסר כימיה – לפעמים הלקוח קולט בשיחת הטלפון שמדובר בטיפוס שהוא לא יסתדר אתו. לפעמים ההפך מתרחש. במקרים רבים, גם אם המקדם מקבל ריטיינר איכותי, הוא יכול להפסיק את העבודה באמצע.

 

11. סלידה מתחומים שהוא מרגיש בהם שחוק או משועמם – יכול להיות שמקדם מסוים קידום הרבה אתרים (לא באותו זמן בהכרח) בנושא מסוים. יום אחד- נשבר לו. הוא החליט שנמאס לו מהנושא והוא לא ירצה יותר לקדם אתרים כאלה. הוא יעדיף לקדם אתרים בנושאים אחרים.

 

12. חוסר כדאיות לקידום – פעם הוזמנתי לפגישה עם בעל עסק שהאתר שלו היה בדף ראשון בכל ביטוי אפשרי בתחומו. במהלך הפגישה, לאחר שהבנתי שבקושי יש לו מתחרים מכיוון שמדובר בתחום די מצומצם, ומכיוון שהוא בכל מקרה נמצא בכל ביטוי שלו בדף הראשון גם בלי קידום, אין לו כל צורך בקידום אתרים אורגני. אופטימיזציה כמובן יכולה לעזור לו +ייעוץ, אבל קידום קבוע הוא באמת לא צריך. עוד דוגמא: מקרה בו אנשים בכלל לא מחפשים את מה שהוא מציע בגוגל, או שמחפשים מעט מאוד.

 

 13. הוא מקדם בישראל בלבד – יש לכם אתר שמיועד לארה"ב או לכל מדינה אחרת? זה לא אומר שכל מקדם אתרים ישראלי יכול לטפל בכם. ישנם חברות כמו גם פרילנסרים שמקדמים אך ורק בעברית ובארץ ולכן הם יסרבו לטפל בכם כי זה לא התחום שלהם. על כל פנים, חשוב מאוד שתמצאו מקדם אתרים שמנוסה בקידום אתרים אורגני במדינה אליה אתם מכוונים.

 

 14. חוסר שיתוף פעולה או סירוב לעבודה בתיאום –  אחד הסיוטים הכי גדולים של כל מקדם הוא ביצוע שינויים באתר ללא תיאום. שינוי כתובות Url, הגדרה מחדש של נתוני מטא, פרסום אותו מאמר בכמה אתרים ועוד. אם אתם מנהלים את האתר שלכם ללא תיאום עם המקדם ואם אתם עושים שינויים קריטיים שפוגעים באתר עצמו ולא מוכנים לדבר איתו לפני כן ולעבוד אתו בתאום –  הוא יעדיף לוותר.

 

 

15. קידום שחור – למעשה זה לא חייב להיות קידום שחור, אפילו אפור עלול להיות בעייתי בשבילו. למשל הפגזה בקישורים ללא קשר לנושא, וביצוע פעולות שהוא לא מוכן לעשות כי הוא מאמין שהם מזיקים לאתר וגם פוגעות בשמו הטוב. יש מקדמי אתרים שעושים קידום שחור, אבל מיותר לנסות לקחת מקדם אתרים בכובע לבן אל הצד האפל.

 

 16. התייחסות למקדם כאל מוציא לפועל ולא כבעל סמכות ואחריות – יש לקוחות שמכירים לא רע את תחום ה SEOמה שהם מחפשים הוא מקדם שיוציא לפועל את תכנית העבודה שלהם. הדרך שלכם יכולה להיות שונה מאוד מה "אני מאמין" ולכן הוא יסרב. כמו כן, אולי לא יתאים לו להיות המוציא לפועל ולא האחראי.

 

 17. המקדם של המקדם של הלקוח – מבולבלים אני דווקא לא. ישנם חברות SEO, כמו גם מקדמי אתרים שאין להם זמן לקדם לקוחות מסוימים, אבל הם לא ירצו לוותר עליהם. אז הם ייקחו ריטיינר, לצורך הדוגמא, של 3000 ₪ מהלקוח, יעבירו את העבודה למקדם אחר תמורת 2000 ₪ ויגזרו קופון יפה של 1000 ₪ על לא לעשות כלום.

 

אז כאמור, אל תיקחו את סירובו של המקדם אישית לעבוד על הפרויקט שלכם. עדיף מקדם שאומר לכם את האמת, מאשר מקדם שלוקח את האתר שלכם, או יותר נכון את הכסף שלכם ולא מספק לכם תוצאות. לא חסרים פרילנסרים וחברות כאלה שכל מה שמעניין אותם הוא לקחת כסף ושום סיבה לא תעצור אותם ולא תגרום לכן להיות כנים ולומר לכם לא.

טיפ: אם אתם לא רוצים שהמקדם שלכם יסתיר את העובדה שהוא מקדם את המתחרים שלכם, הכניסו סעיף רלוונטי בחוזה. למעשה, כאשר אתם מקבלים את החוזה ממנו, הקפידו להוסיף לשם סעיפים משלכם ולא לחתום לו כדי להיפטר מההליך הבירוקרטי.

נשלח ב בלוג
Call Now Button