מדוע כדאי לארח מאמרי מתחרים באתר שלכם
לא. אני בסדר גמור. לא השתגעתי. כן כתבתי אירוח מאמרי מתחרים. אתם תוהים לעצמכם, קרוב לוודאי, למה לעשות דבר כזה. ואני אומר, שזה רק יכול להועיל לכם ואיך בכך שום נזק. קחו למשל את הסיבה שבחרתי לכתוב את המאמר הזה. לא אחת התבקשתי לארח מאמר ע"י חברות קידום אתרים אחרות. נתתי נושא וקיבלתי מאמר איכותי מאוד. הוא הופץ ע"י חברות הקידום או פרילנסרים שכתבו לי, בכל מיני מקורות. ואז לקוחות פוטנציאלית ראו את זה, נכנסו מהכתבה לבלוג שלי, קראו מאמרים אחרים וקבעו איתי פגישות. כך שבעזרת מתחרים שפרסמו מאמר באתר שלי, הצלחתי לשווק את עצמי מבלי לעשות כלום מלבד לעלות את המאמר לאתר שלי.
הינה כמה דברים שאתם צריכים לדעת על אירוח מאמרים מתחרים. (אגב, אני לא מת על הביטוי מתחרים בתחום הזה. מקדמי אתרים צריכים תמיד לשתף פעולה האחד עם השני לטובת הצלחתם כמו גם הצלחת הלקוחות שלהם).
מה יוצא לכם מהסיפור?
תוכן איכותי – תוכן כזה מחזק את האתר שלכם. חשוב שהמאמר יכלול את מילות המפתח הרלוונטיות באתר שלכם (לא צריך לדאוג לצפיפות) מספיק שאחד הביטויים שלכם יופיע פעם אחת במאמר. אם אין לכם את הזמן לייצר לפחות 2 פוסטים איכותיים בשבוע, שלבו מידי פעם מאמרי אורח. זה יעזור לאתר להתקדם.
הפצת המאמר ביחד עם האתר שלכם – כאשר אתם מארחים מאמר אורח שמבוסס על תוכן איכותי. המתחרה ידאג להפיץ אותו במקורות שונים כמו פייסבוק, רשימת התפוצה שלו ובכל מקום אפשרי אחר. כאמור, כך אנשים יחפשו לאתר שלכם ולא רק למאמר שלו וזוהי דרך נהדרת להשיג לקוחות חדש.
מה יוצא למתחרה שלכם מזה?
קישור לאתר שלו – כמובן שהמתחרה לא יכתוב לכם אם הוא לא יקבל משהו בתמורה. ומה הוא ירצה? קישור כמובן – לאתר שלו. אל תדאגו. הקישור הזה הוא לא מה שיפריד בינו ולבין המקום הראשון על חשבונכם. מקדם אתרים שאחראי על האתר שלו, ישיג לו בכל מקרה קישורים טובים עם או בלעדיכם. אז נכון, אולי גולשים יעברו מהאתר שלכם לאתר שלו, אבל אנשים בכל מקרה בודקים לפחות 5-6 עסקים כדי לקבל הצעות מחיר.
אזכור שמו – אזכור שם הכותב הוא גם משהו שעוזר לקידום האתר שלו. אבל לא כל מתחרה מעוניין בכך. את חלקם זה יעניין בעוד שכל מה שיעניין אחרים הוא קישור לאתר שלו.
איזה סוגי מאמרים כדאי לארח
מדריכים – מאמרים שכוללים דוגמאות, תרשימים, סרטונים וכל דבר אחר שיכול להעשיר את הידע של הקוראים שלכם. מאמרים שכל מי שנכנס לקרוא אותם – יכול ליישם את הידע שצבר מהם על מנת לפתוח בעיות אצלו או לפתח נושאים אצלו.
השלמה – אם למשל אתם רק מתקנים דלתות, אבל המתחרה שלכם גם מתקן דלתות וגם מדביק עליהם טפטים, מאמר כזה של המתחרה יכול להוות חומר משלים לשירות שלכם. למשל אני לא עושה קידום אתרים ממומן, ותמיד אשמח לתת קישור למי שיכתוב לי מאמר איכותי על PPC, אפילו שהוא בעצמו גם עושה ממומן וגם אורגני.
ידע שלכם אין אבל למתחרה שלכם יש – המתחרה שלכם ותיק, גדול והרבה יותר מנוסה מכם? הוא יכול לכתוב לכם מאמר שאתם לא הייתם יכולים לכתוב בעצמכם בין אם אתם בתחילת הדרך או בין אם אתם פחות מבינים בנושא הזה.
חקר מקרה – עוד סוג איכותי של מאמרים. למשל, אם העסק שלכם הוא תיקון מזגנים, והמתחרה שלכם הצליח לפתוח בעיה מאוד מורכבת, כדאי שהוא יכתוב על כך באתר שלכם. זה יעניין מאוד את הקוראים, במיוחד את אלה שיש להם בעיה דומה.
איזה סוג מאמרים לא כדאי לארח מהמתחרים
מאמר שיווקי – מאמר שכל מה שהמתחרה שלכם עוסק בו הוא פרסום ופיאור עצמו הוא מיותר ולא ייתן שום ערך אמתי לאתר שלכם. זה ממש יהיה כמו לתת פרסומת בחינם ללא קבלת תמורה הולמת.
מאמר SEO פשוט – מאמר של 300 מילים, בין אם הוא כולל קרדיט או לא, מאמר כזה שסתם מחזיק מילים ואין לו שם ערך מוסף, לא שווה לכם כלום. אם אתם מארחים מתחרה, תדאגו לקבל ממנו מאמר איכותי שיתרום לאתר שלכם ולא סתם מאמר שמחזיק קישור.